Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Belediyesi, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile “Avrupada Öğrenci Olmak” konulu bir panel düzenleniyor.
Panel Pazartesi günü Urfa AVM Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Harran Ünv. Rektörü Halil Mutlu, Belçika Büyükelçisi Pol De Witte, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyüp Sabri Ertekin, İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, Ulusal Ajans Direktörü Fatih Hasdemirin katılımlarıyla gerçekleştirilecek olan etkinlik sırasında şuana kadar Ulusal Ajans tarafından kabul edilerek Şanlıurfa ve Gaziantep illerinde hayata geçirilmiş olan 40 proje sergilenecek.Bu kapsamda 13 ilde, Kültür, Avrupada Öğrenci Olmak ve Yeşil Avrupa ana temaları etrafında 30dan fazla etkinlik gerçekleştirilecek. Etkinlikler, kamuoyunun ilgisini bu üç alan çerçevesinde Avrupa Birliğine çekmeyi hedefliyor. Etkinliklerin bir bölümü sanatsal performanslardan oluşurken, bir bölümü de Avrupada öğrenimi ya da çevreyi konu alan ve üniversitelerde gerçekleştirilecek olan yarım günlük bilgilendirme oturumlarını kapsıyor. Etkinliklerden dördü, ABnin faaliyetleriyle doğrudan ilgili: Bitlis ve Şanlıurfada AB mali destekli proje açılışları; Sinopta önümüzdeki dönemde AB tarafından desteklenecek bir projeyi konu alan konferans; Jean Monnet Burs Programının Türkiyedeki 20. yılının kutlanması olacak.
Aynı gün öğleden sonraki Yeşil Avrupa Oturumunda ise, AB hibelerinden faydalanılarak tamamlanan Şanlıurfa Acil Durum Koordinasyon Merkezinin açılışı gerçekleştirilecek. (İPEKYOL)