15 Eylül 2023 Dünya hava durumu: küresel iklim değişikliği etkileri

Dünya genelinde 15 Eylül 2023 tarihinde beklenen hava koşulları hakkında güncel bilgileri sunuyoruz. Son dönemde artan iklim değişikliği, dünya çapındaki hava koşullarını etkiliyor. İşte bazı önemli bölgelerdeki hava durumu özetleri:

5

Kuzey Amerika:

ABD'nin batı kıyıları, Kaliforniya ve Arizona gibi eyaletlerde sıcaklık 35°C'ye kadar çıkabilir. Ancak, batı kıyılarındaki orman yangınlarına dikkat çekmek önemlidir. Kuzeydoğu bölgelerinde daha serin ve yağışlı bir hava hakim olacak.

Güney Amerika:

Güney Amerika'da Brezilya ve Arjantin gibi ülkelerde sıcak ve güneşli bir hava beklenebilir. Ancak, Amazon yağmur ormanlarındaki tahribatın etkileri devam ediyor. Kolombiya ve Peru gibi bölgelerde yağışlar devam edebilir.

Avrupa:

Avrupa genelinde hava koşulları karışık olacak. İngiltere ve İrlanda gibi ülkelerde yağmur beklenirken, Güney Avrupa'da sıcaklık 30°C'yi aşabilir. Orta Avrupa bölgelerinde ise serin ve rüzgarlı bir hava olabilir.

Asya:

Asya kıtasının birçok bölgesinde sıcak ve güneşli bir hava hakim olacak. Hindistan, Çin ve Japonya gibi ülkelerde sıcaklık yüksek olabilir. Ancak, Güneydoğu Asya'da muson yağmurları etkili olabilir.

Afrika:

Afrika'nın kuzey bölgeleri, Mısır ve Fas gibi ülkelerde sıcaklık 40°C'ye kadar çıkabilir. Güney Afrika'da ise daha serin bir hava beklenebilir. Sahra Çölü çevresinde kum fırtınaları olabilir.

Avustralya:

Avustralya'nın büyük bir bölümünde sıcak ve kuru bir hava hakim olacak. Sidney gibi şehirlerde sıcaklık yüksek olabilir. Ancak, kıtasal iç bölgelerde soğuk geceler yaşanabilir.

Antarktika:

Antarktika kıtasında, yılın bu zamanlarında sıcaklık oldukça düşüktür. Genellikle -40°C'yi aşmayan sıcaklıkla birlikte kar fırtınaları ve buzul rüzgarları görülür.