Ders çalışmak isteyen gençlerin adresi kütüphaneler

Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki kütüphaneler, sessiz bir ortamda ders çalışmak isteyen gençlerin adresi oluyor.

5

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, ders çalışmak isteyen gençler için çalışmalarını sürdürüyor.

 

Üniversite sınavına hazırlanan ve hayallerindeki meslek için ter döken gençlerin adresi olan Belediye bünyesindeki kütüphaneler ve etüt merkezleri, gençlerin sessiz bir ortamda ders çalışmalarına olanak sağlıyor.

 

Öğrenciler, İbrahim Tatlıses Kültür Merkezindeki kütüphanede sunulan sessiz ortamda sınavlara hazırlanıyor. Kendilerine sağlanan bu imkanlarla bir yandan soru çözümü bir yandan konu tekrarı yapmak için fırsat bulan gençler, periyodik olarak yapılan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Temel Yeterlilik Testine (TYT) girme şansı da buluyor. Düzenli olarak katıldıkları deneme sınavlarıyla eksik konularını gören gençler, sınava daha iyi hazırlanıyor. Özellikle aradıkları sessiz ortamı bu kütüphanelerle bulduklarını ifade eden gençler Haliliye Belediyesine teşekkür etti.

 

Hırsızlar mahallelinin kabusu oldu

Eyyübiye’de bulunan Ruha Mahallesinde aydınlatma lambaları ya hiç bulunmuyor ya da yetersiz. Ev ve iş yerlerine karanlıkta rahatlıkla girip çıkabilen hırsızlar mahallelinin korkulu rüyası haline geldi.

 

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde yer alan Ruha Mahallesinde birçok sokakta aydınlatma sıkıntısı yaşanıyor.

 

Sokaklarında aydınlatma lambalarının ya hiç bulunmadığını ya da yetersiz olduğunu ileri süren mahalleli, hırsızlık vakalarından bıkmış durumda.

 

Mahallede gece geç saatlerde binaların birinin açık kapısından içeri girip damdan dama atlayarak hırsızlık olaylarının arttığını belirten mahalle sakinleri, yetkililerin bir an önce mağduriyetlerini gidermesini istiyor.