7 Kasım Dünya hava durumu

7 Kasım günü dünya genelinde farklı hava koşulları bekleniyor. Kuzey Yarımküre'de soğuk hava dalgası etkisini sürdürürken, Güney Yarımküre'de sıcak hava dalgası yaşanacak.

5

Kuzey Yarımküre

Kuzey Yarımküre'de, soğuk hava dalgası nedeniyle birçok bölgede kar yağışı ve don bekleniyor. ABD'nin doğu kıyısında, Kanada'nın kuzeyinde ve Avrupa'nın kuzeyinde kar yağışı ve don yaşanması bekleniyor. Rusya'nın kuzeyinde ise sıcaklıklar eksi 20 derecenin altına düşecek.

Güney Yarımküre

Güney Yarımküre'de ise sıcak hava dalgası nedeniyle birçok bölgede sıcaklıklar rekor seviyelere ulaşacak. Avustralya'nın kuzeyinde ve Güney Amerika'nın güneyinde sıcaklıklar 40 derecenin üzerine çıkacak. Güney Afrika'da ise sıcaklıklar 35 derecenin üzerine çıkacak.

Önemli Hava Olayları

7 Kasım günü dünya genelinde yaşanması beklenen önemli hava olayları şunlardır:

ABD'nin doğu kıyısında kar yağışı ve donKanada'nın kuzeyinde kar yağışı ve donAvrupa'nın kuzeyinde kar yağışı ve donRusya'nın kuzeyinde eksi 20 derecenin altında sıcaklıkAvustralya'nın kuzeyinde 40 derecenin üzerinde sıcaklıkGüney Amerika'nın güneyinde 40 derecenin üzerinde sıcaklıkGüney Afrika'da 35 derecenin üzerinde sıcaklık