Yeni göreviyle ilk kez kürsüde

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 13 yıldır sürdürdüğü görevi devralan Özgür Özel grup toplantısında ilk kez genel başkan olarak kürsüye çıktı. Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklenen Özel, “Seninle birlikte anayasayı çiğnemeye kalkarsam gözüm çıksın” dedi.

5

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin başında genel başkan olarak ilk grup toplantısında açıklamalarda bulundu. 

Konuşmasının hemen başında Kemal Kılıçdaroğlu'nu selamlayıp "Önünde saygıyla eğiliyorum" diyen Özel'e salondaki partililer alkışlarla eşlik etti. 

CHP'nin 'gölge kabine'siyle ilgili de ilk kez detayları açıklayan Özel, "Erdoğan 18 atama yaptı, biri kadın. Bizim ise 9'u kadın 9'u erkek" dedi. 

Yeni anayasa tartışmalarına değinen Özel, şunları söyledi:

“Darbeyi asker yaparsa askeri, siviller yaparsa sivil darbe olur ama Cumhurbaşkanı yapıyorsa ömrümde gördüğüm en hadsiz darbedir. 

 Bu darbe girişiminde Recep Tayyip Erdoğan'a meydanı bırakmayız. Aslında öyle bir iş yapıyor ki, anayasanın 153. maddesi açık, net. Sen anayasanın 153. maddesini yok sayarsan biri de çıkar anayasanın 107. maddesin yok sayar. Sen gücünü anayasadan alıyorsun, bindiğin dalı kesiyorsun.

Seninle birlikte anayasayı çiğnemeye kalkarsam gözüm çıksın. Gidip anayasa değişikliği için kapılarını çalacağız diyor.”

Özgür Özel, en düşük emekli maaşı asgari ücret olmadan bu işin peşini bırakmayacaklarını söyledi.