Yüzde 100'ün üzerinde zam! Şanlıurfa'da belediye personeline zam!

Suruç Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında 3 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeyle işçilerin ücretlerine yüzde 100'ün üzerinde zam yapıldı.

5

Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İbrahim Güneş ile Belediye İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Adem Şiltak arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi, 2023-2026 yılları arasında geçerli olacak.

Sözleşmeye göre, işçilerin ücretlerine yüzde 100'ün üzerinde zam yapıldı. 

Sözleşmenin imza töreninde konuşan Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İbrahim Güneş, işçilerin emeklerinin karşılığını almaları için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Güneş, "Sizler bizim için önemlisiniz. Kamu hizmetinin bire bir vatandaşa kanalize eden, vatandaşa getiren, vatandaşa emsal olan sizlersiniz. Onun için sizlere ne kadar artış yapsak az ama imkanlarımızı etkin ve verimli kullanmak zorundayız, kamu kaynaklarını etkin ve verimli kullanmak zorundayız. Bu sene inşallah yüzde yüz ona yakın bir artış ayrıca 15 Temmuz olarakta 30 binlik de bir ekstra bir ikramiyemiz olacak inşallah. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Belediye İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Adem Şiltak ise, uzun süren görüşmelerin ardından önemli bir anlaşmaya vardıklarını söyledi.

Şiltak, "Gerçekten uzun bir süredir bu müzakereyi yürütüyoruz ama sayın kaymakamımızın riyasetinde gereken direktiflerin doğrultusunda bizde belediyemizin imkan ve olanaklarını göz önünde bulundurarak gerek ekonomi şartlar gerekse bugünün ülkemizin içerisinde bulunduğu sıkıntıları da göz önünde bulundurarak ciddi bir artış yapıldı ve son olarak Kaymakam bey biraz önceki oturumumuzda 30 günlük ilave ikramiye olarak bize 15 Temmuz ruhuna binaen verdi. Biz bu konuda da kendisine teşekkür ediyoruz onun şahsında tüm yöneticilere ve sizlere teşekkür ediyorum hayırlı uğur olsun" dedi.

Belediye zabıta personellerinden Ahmet Durmuşer ise, sözleşmeden dolayı memnun olduklarını dile getirdi.

Durmuşer, "Kaymakam bey Belediye Başkan Vekili Başkanımıza çok çok teşekkür ediyoruz, yaptığı sözleşme de gayet güzel ve bir de Sendika Başkanımıza teşekkür ediyoruz, yüzde 100 üzerinde verdi, sağolsun varolsun Sayın Başkanımız" ifadelerini kullandı.