Depremler sonrası uzmanından Urfa için flaş uyarı!

Mimar Cihan Henteş Malatya ve Adıyaman'da yaşanan Şanlıurfa’da da paniğe neden olan depremlerin ardından Urfalılara önemli bir uyarıda bulundu.

5

Merkez üssü Malatya'nın Battalgazi ilçesinde olmak üzere 3 dakika arayla 5,2 ve 4,7 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Yaklaşık 1 saat sonra Adıyaman ise 3,5 şiddetinde sarsıldı.

Deprem, Şanlıurfa'da da hissedildi ve vatandaşlarda endişe yarattı.

SAĞLAM ZEMİN VE SAĞLAM BİNA

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Mimar Cihan Henteş, yeni yapılaşma alanlarında sağlam zemin ve sağlam bina düşüncesiyle hareket edilmesi gerektiğini, eski yapılaşmalarda ise kentsel dönüşümün hızla başlaması gerektiğini söyledi. 

ŞANLIURFA’YI SARSTI

Henteş, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“DİKKAT Malatya merkezli yaşanan deprem Şanlıurfa’yı sarstı ama psikolojik olarak etkiliyor. Bu sebepten ötürü acilen yeni yapılaşma alanlarında. SAĞLAM zemin SAĞLAM bina düşüncesiyle hareket edip eski yapılaşmalarda ise acilen kentsel dönüşüm uygulamasa hızlıca başlamalıdır.

DİKKAT! Şanlıurfa da deprem oldu Yapı olarak daha önce orta hasarlı olan Yapı sahipleri yapılarınızı az hasarlıya çevirmek istemeyi bırakın yapılarınızı teknik kurallara uygun güçlendirme yapın. Tekrar ediyorum yorgun insan ayakları gibidir YAPILAR Darbe yedikçe düşmeye başlar.”