Şanlıurfa AK Parti'de temayül yoklaması heyecanı

AK Parti'de belediye başkan adaylarının belirlenmesindeki önemli aşamalardan biri olan temayül yoklaması bugün yapılacak. Salondaki hazırlıklar da tamamlandı.

5

AK Parti’de 31 Mart yerel seçimleri için 22 Kasım’da sona eren belediye başkanlığı aday adaylığı başvurularının ardından temayül yoklaması bugün yapılacak. 

Şanlıurfa’da büyükşehir ve ilçe belediyeler için yaklaşık 200 kişinin başvurduğu AK Parti’de delegeler "Kimi aday olarak görmek istersiniz?" sorusunu yanıtlayacak.

AK Parti’de temayül yoklamasının şeffaf ve tarafsız bir şekilde yapılması için her ilde komisyonlar oluşturuldu. Komisyonlarda Merkez Karar ve Yönetim Kurulu ve Merkez Yürütme Kurulu üyeleri ile milletvekilleri bulunuyor.

81 ilde çevrim içi gerçekleştirilecek temayül yoklamaları aynı saatlerde gerçekleştirilecek.

Şanlıurfa’da temayül yoklamasının yapılacağı Gençlik Spor İl Müdürlüğüne ait spor salonunda bütün hazırlıklar tamamlandı.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu, “Temayül yoklaması için salondaki son hazırlıklarımızı tamamladık. Temayül yoklamamızın Şanlıurfamız, Partimiz ve Ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” paylaşımında bulundu.

Şanlıurfa'daki temayül yoklamasında, partinin Antalya Milletvekili Atay Uslu, Bursa Milletvekili Osman Mesten ve  AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı MYK Üyesi Ayla Gündoğmuş da hazır bulunacak.

Temayül yoklamasında mevcut başkanlara yönelik 5 soruluk anket bulunuyor.  Ankette mevcut başkanların performansı, teşkilat ilişkileri, çalışmaları, halkla iletişimi gibi sorular soruluyor. Şanlıurfa'da yaklaşık 3 bin 700 kişinin elektronik ortamda tercih yapması bekleniyor.