Down sendromlu Yusuf'un hayali: Akçakale'de Meclis üyesi olmak

Akçakale’de down sendromlu Yusuf Menteşı, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için Akçakale Belediyesi Meclisi'ne AK Parti'den aday adayı oldu.

5

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde down sendromlu Yusuf Menteşı, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için Akçakale Belediyesi Meclisi'ne AK Parti'den aday adayı oldu.

Küçük yaşlarından itibaren siyasetçi olmak isteyen down sendromlu Yusuf Menteşı, doğup büyüdüğü Akçakale'nin meclisine aday adayı oldu.

Akçakale’de yaşayan Yusuf Menteşı, küçük yaştan itibaren hayranlık duyduğu siyasetçilere özenerek siyaset arenasına girmeyi çok istiyordu.

Siyasete meclis üyeliğinden başlamaya karar veren Menteşı, aday adaylık dosyasını AK Parti Akçakale İlçe Başkanı İbrahim Yıldık'a teslim etti.

İlçe Başkanı Yıldık, Menteşı'nın aday adaylığını memnuniyetle karşılayarak, "Yusuf kardeşimizi Akçakale'de çok sever sayarız. İnşallah listelerde de görmek isteriz kendisini. Bir Down sendromu olarak engelli kardeşlerimizi temsilen inşallah Akçakale Belediyesi'nde görmek isteriz. Bir ilçe başkanı olarak canı gönülden istiyorum. Çünkü biz hepimiz engelli adayıyız. Kendisine şimdiden başarılar diliyoruz." dedi.