Şanlıurfalılar bu suçun ortağı olmayın!

Şanlıurfa'da son zamanlarda vatandaşlara "Banka hesabınızı kiralayın, binlerce lira kazanın" mesajları geldiği yönünde şikayetler arttı. Uzmanlar, illegal işler için tercih edilen bu yola bilerek ya da bilmeyerek dahil olmanın hukuki açıdan ciddi sonuçları olabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

5

Uzmanlar, illegal işler için tercih edilen bu yola bilerek ya da bilmeyerek dahil olmanın hukuki açıdan ciddi sonuçları olabileceği konusundan uyarılarda bulunuyor.

İSTEMEDEN SUÇ İŞLEMİŞ OLABİLİRSİNİZ

İnternet siteleri ve uygulamalar üzerinden dolandırıcılık faaliyetleri her geçen gün artıyor. Özellikle bazı sosyal medya platformları ile illegal kumar ya da bahis mecraları üzerinden gerçekleştirilen suçlarda büyük bir artış yaşanıyor. “Tek kuruş harcamadan binlerce lira kazanın” mesajları son dönemde sosyal medyada yaygınlaşmaya başlarken, bu ilanların arka planında 'banka hesabı kiralama' olarak özetlenen dolandırıcılık yöntemi yatıyor. Ancak basit bir şekilde para kazanmanın cazibesine kapılarak kendilerini bir anda suç işlemiş halde bulabilirsiniz.

RİSK YOKMUŞ GİBİ GÖRÜNEN TEKLİFLERDEN TAMAMEN UZAK DURUN

Uzmanlardan yapılan açıklamaya göre, telefonları hacklenerek banka hesapları ele geçirilen vatandaşların paraları ya da kaynağı belli olmayan paraların yurt dışından yurt içine transferi de bu hesaplar ile gerçekleşiyor. Bu nedenle sosyal medya üzerinde hiçbir risk yokmuş gibi görünen tekliflerden tamamen uzak durmak gerekiyor.

TELEFON NUMARASININ BAĞLI OLDUĞU TÜM HESAPLAR DA KAYBEDEBİLİRSİNİZ 

Gelen teklif çok cazip olsa da banka hesap bilgileri ve özellikle telefon numarasının bağlı olduğu SIM kart kesinlikle hiç kimseye teslim edilmemeli. Aksi takdirde illegal para transferlerinin yanında telefon numarasının bağlı olduğu tüm hesaplar da kaybedebilirsiniz.