Cumhurbaşkanı Erdoğan büyükşehir adaylarını duyuracağı tarihi açıkladı

Siyasette yerel seçim mesaisi hızlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyükşehirlerde adaylarını ne zaman duyuracaklarını açıkladı.

5

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da cuma namazı sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

ERDOĞAN TARİH VERDİ

Yerel seçimlere 4 aydan kısa bir süre kaldı. Partilerin belediye başkan adaylarını belirleme süreçlerinde son viraja girildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, adayların ne zaman açıklanacağına ilişkin soru üzerine, İstanbul'da pazar günü yapılacak temayül yoklamasını hatırlatarak, “Adana, İzmir büyükşehirlerinin gerek milletvekilleri gerek teşkilat gerekse belediye başkanları ile toplantımızı yaptık. Onların temayüllerini aldık. Pazar günü 3 bölgenin de temayüllerini alacağız. Aralık ayının sonuna doğru birinci derecede büyükşehirlerimizin adaylarını açıklamaya başlayacağız. Bu arada bazı illerin adaylarını açıklayabiliriz. Gelen temayüllere göre bu çalışmaları değerlendirip gecikmeden bir an önce açıklamayı hedefliyoruz” diye konuştu.