5 bin TL ikramiye için tarih netleşti!

Çalışan emekliler ve emekli çiftçilerin muaf tutulduğu 5 bin TL'lik ikramiye için sevindiren haber... İkramiyelerin çalışan emeklilerin hesaplarına yatırılacağı tarih netleşti. Kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

5

Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın çalışmaları sonucunda emeklilere 5 bin TL'lik ikramiye verilmiş, ödemeler Kasım ayı içinde hesaplara yatırılmıştı.

Çalışan emekliler ve emekli çiftçiler bu ikramiyeden muaf tutulmuştu. Gelen tepkiler üzerine çalışan emekliler ve emekli çiftçilere de ikramiye verilmesi kararlaştırılmış ve çalışmalar için harekete geçilmişti.

 

EN GEÇ OCAK AYINDA HESAPLARDA OLACAK

Çalışan emeklilere 5 bin TL ödenmesini içeren kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmanın tamamlanmasının ardından, karar Resmi Gazete'de yer alacak. 

5 bin TL'lik ödemenin Aralık ayı içinde hesaplara yatırılması, eğer yetişmezse Ocak ayı maaşları ile birlikte hesaplarda olması bekleniyor.