Türkiye’de satılan en ucuz arabaydı…

Türkiye'de satılan en ucuz araçlardan Citroen Ami'ye ocak ayı itibarıyla 29 bin TL zam geldi.

5

 

Fransız otomotiv devi Citroen'in uygun fiyatlı aracı Ami'nin fiyatı değişti.

Tamamen elektrikli motoru ile ekonomik avantaj sağlayan araç, özellikle şehir içi kullanıcılarına hitap ediyor.

Firma tarafından yayınlanan araç fiyat listesine göre ocak ayı itibarıyla Citroen Ami de dahil olmak üzere otomobiller zamlandı.

İŞTE CİTROEN AMİ'NİN YENİ FİYATI

Türkiye yollarına 219.000 TL’lik fiyat ile satışa çıkan Citroen’in şehir içi tam elektrikli otomobili Ami, ocak ayı itibarıyla 419 bin TL oldu. Ami en son aralık ayında 390 bin TL'den satılıyordu.

TEK ŞARJLA 75 KİLOMETRE

Ami, sıfır emisyon değerine sahip tamamen elektrikli yapısıyla tüm kent merkezilerine özgürce erişim imkanının yanı sıra sessiz ve dingin bir sürüş sağlıyor. 45 km/saate kadar hızlara ulaşabilen Citroen Ami, debriyajsız, yumuşak ve akıcı bir sürüşün yanı sıra elektromotorun ürettiği yüksek tork değeri sayesinde ilk hareket anından itibaren yüksek çekiş gücü sunan dört tekerlekli bir bisiklet. Öte yandan Ami, tamamen elektrikli güç-aktarma organıyla tamamen sessiz bir sürüşe imkan tanıyor.

Ami tek bir şarj ile 75 kilometreye kadar elektrikli sürüş menziline ulaşabilirken, şarj etmek için yolcu kapısının içinde bulunan entegre kabloyu, standart bir prize (220 V), tıpkı bir akıllı telefon veya dizüstü bilgisayar gibi takmak yeterli oluyor. Sadece 3 saat içinde yüzde 100 şarj olabilen Citroen Ami ile özel şarj istasyonu ihtiyacı da son buluyor.

B1 EHLİYET VE 16 YAŞ YETERLİ

Elektrikli scooter olarak geçen Citroen AMİ için 18 yaş sınırı bulunmuyor. Aracı kullanabilmek için B1 ehliyetine sahip olmak yeterli ve 16 yaş ve üzeri herkes kolaylıkla kullanabiliyor. Lakin yine de 7 saatlik Citroen AMİ kullanma eğitimi belgesi ile almak zorunlu tutuluyor.

Ayrıca araç için ödenmesi gereken bir MTV bulunmuyor.

MULTİMEDYA EKRANI YOK

Fransız otomotiv devi maliyetleri sıfıra indirmek adına Citroen AMİ'nin içerisinde birçok teknoloji ürünü kullanmamış. Araç içerisinde bir multimedya ekranı veya teyp bulunmuyor. Bunun yerine telefon tutacağı yerleştiren firma, kullanıcıların bu tarz ihtiyaçlarını telefon ve bağlantılar üzerinden karşılamasını hedefliyor. 

Ayrıca araçta ek olarak detaylı bir gösterge paneli de bulunmuyor. Panel üzerinden hız göstergesi ve bazı araç bilgilerinin dışında herhangi bir bilgi yer almıyor.

KAYNAK: Bursa Hakimiyet