Kredi kartı olmasa belki de aç kalacağız! Şanlıurfalılar en çok hangi yemeği tercih etti?

Türkiye'de yapılan bir araştırmaya göre, son bir yıl içinde kredi kartı ile yapılan alışverişlerde en çok tercih edilen lezzetler döner ve köfte olarak belirlendi. Peki Şanlıurfalılar en çok hangi yemeği tercih etti? İşte Şanlıurfalıların tercih ettiği yemek…

5

Garanti BBVA tarafından yapılan bir araştırma, Türkiye'de yeme-içme sektöründe kredi kartı harcamalarının en yoğun olduğu alanların başında döner ve köfte restoranları geldiğini ortaya koydu. 

Araştırmaya göre, 2023 yılı boyunca Türkiye genelinde kredi kartlarıyla yapılan harcamaların büyük çoğunluğu döner ve köfte restoranlarında gerçekleşti. Kebap, pide ve burger gibi diğer yemek türleri ise bu sıralamada takip edenler arasında yer aldı.

ŞANLIURFALILAR DÖNER DEDİ

Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde kredi kartı kullanıcıları, özellikle döner restoranlarına büyük ilgi gösteriyor. Tekirdağ başta olmak üzere, Çanakkale, İzmir, Antalya, Karaman, Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin, Şırnak, Hakkari, Rize, Trabzon, Ordu, Sinop ve Ankara gibi Türkiye'nin yedi bölgesinde döner restoranlarına olan talep oldukça yüksek.

TUNCELİ KEBAP DEDİ MERSİN TANTUNİ

Marmara Bölgesi, köfteyi tercih ederek bu gruptan ayrı bir konumda yer alıyor. Tekirdağ ve Çanakkale dışında, Marmara Bölgesi'nde köfte restoranları da yoğun ilgi görüyor. Tunceli ise kebap yemeğini tercih eden ender illerden biri olarak öne çıkıyor. Bolu, Afyonkarahisar, Zonguldak, Amasya, Uşak, Aydın ve Bayburt ise pideyi tercih eden şehirler arasında bulunuyor. Mersin ise tantuni yemeğiyle öne çıkarak, yerel yemeğinden vazgeçmiyor.

İSTANBUL HAMBURGERDEN VAZGEÇMEDİ

Yemek çeşitleri bakımından Türkiye ortalamasının üstünde olan şehirlerde, İstanbul, Kocaeli ve Antalya burger restoranlarını tercih ederken; Ege ve Karadeniz illerinde pide restoranları en üst sıralarda yer alıyor. İç ve Doğu Anadolu bölgelerinde döner ve kebap sofralarda ön planda bulunurken; Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde lahmacun diğer bölgelere göre daha fazla tercih ediliyor.