Sürekli yorgun hissedenler için mucizevi besinler! Uzman isim tek tek sıraladı

Günümüzde yaygın bir sorun olan yorgunluk, halsizlik ve enerji düşüklüğünün en büyük sebeplerinden biri magnezyum eksikliği olarak belirtiliyor. Sağlık uzmanları, kaliteli bir uyku için de vazgeçilmez olan magnezyum deposu besinlerin önemini vurguluyorlar. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu yanından geçip gittiğimiz magnezyum deposu gıdaları yazdı.

5

Osman Müftüoğlu bir yazısında "Tam bir magnezyum fırtınasıyla karşı karşıyayız. Herkes bir şekilde magnezyum eksikliğini tamamlama telaşında" dedi. Müftüoğlu sağlıklı beslenen birinin magnezyum takviyesine ihtiyaç duymayacağını da ekledi.

Bunun için hangi besinlerin magnezyum açısından zengin olduğunu öğrenmek gerektiğini ve gözden kaçırılan magnezyum deposu besinler olduğunu söyleyen Müftüoğlu o besinleri şöyle sıraladı:

ISPANAK

1 su bardağı ıspanak 157 mg magnezyum içerir. Bu da gün içerisinde tüketmemiz gereken magnezyum ihtiyacının yüzde 40'ını karşılar.

PAZI

Yeşil yapraklı sebzelerin vazgeçilmezlerinden biri olan pazı da yüksek magnezyum içeriğine sahip besinlerden biri. 1 su bardağı pazı 154 mg magnezyum içeriyor. Bu da günlük ihtiyacımızın yüzde 38'idir.

AVOKADO

Orta büyüklükte tüketeceğiniz bir avokado 58 mg magnezyum içerir. Günlük magnezyum ihtiyacımızın yüzden 15'ini avokadodan karşılayabiliriz.

İNCİR

Bir orta büyüklükteki incir günlük magnezyum ihtiyacının yüzde 13'ünü karşılar. Bu 50 mg magnezyum içerdiği anlamına gelir.

SİYAH FASULYE

Yarım su bardağı siyah fasulye 60 mg. magnezyum içerir. Günlük ihtiyacımızın yüzde 15'i olan magnezyumu yarım su bardağı siyah fasulyeden karşılayabiliriz.

KURUYEMİŞ

Badem, fıstık, ceviz, kabak çekirdeği ve chia tohumları gibi kuruyemişler ve tohumlar yüksek magnezyum içerirler. 1/8 su bardağı 92 mg. magnezyum içerir. (Günlük ihtiyacın yüzde 23’ü)

YOĞURT VE KEFİR

Bir su bardağı yoğurt veya kefir günlük ihtiyacımızın yüzde 13'ünü karşılayan 50 mg magnezyum içerir.