reklam alanı

Şanlıurfa’da kuraklık tehlikesi büyüyor! Şanlıurfalılar yağmur duasına çıkıp kurban kestiler

Şanlıurfa’da iki gün önce yüksek kesimlere kar, il genelinde ise yağmur yağmıştı. Ancak kış mevsimi olmasına rağmen Şanlıurfa’ya beklenen yağışlar bir türlü gelmedi. Kuraklık ve sulama ihtiyacının giderek arttığı bu dönemde, Siverek’te çiftçiler yağmur duasına çıkıp kurban kesti.

Şanlıurfa’da kuraklık tehlikesi büyüyor! Şanlıurfalılar yağmur duasına çıkıp kurban kestiler

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SİVEREK- Şanlıurfa’da iki gün önce yüksek kesimlere kar, il genelinde ise yağmur yağmıştı.

Ancak kış mevsimi olmasına rağmen, kurak geçmesi nedeniyle Şanlıurfa’nın Siverek’in ilçesinde bulunan Taşlıkara Mahallesindeki çiftçiler, yağmur duası için bir araya geldi. 

Siverek ilçe merkezine 35 kilometre mesafede yer alan Taşlıkara Mahallesinde yaşayan vatandaşlar, sabah saatlerinde toplanan yüzlerce kişi, kadınlar ve çocuklar da dahil olmak üzere, Sahabe Tepesi’ne doğru yürüdü.  

Yağmur duası için hep birlikte edilen duanın ardından kesilen 10 koyunun etinden pişirilen yemekler, mahalle sakinlerine dağıtıldı. 

Şanlıurfa’da kuraklık tehlikesi büyüyor! Şanlıurfalılar yağmur duasına çıkıp kurban kestiler

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.