Geçtiğimiz dönemlerde Adana-Mersin otobanında, kamuoyunda “yumurta çetesi” olarak bilinen bir grup, sürücüler için adeta kabusa dönüşmüştü. Çete üyeleri, yoldan geçen araçların camına yumurta atarak sürücüleri durdurmaya çalışıyor, araçlarını durduran kişileri ise gasp ediyordu.
Sürücülere zor anlar yaşatan bu olayların ardından şimdi de Gaziantep-Mersin otobanında farklı bir tehlike ortaya çıktı. İddiaya göre, bu güzergahta otostop çeken kadınlar, araçlarına aldıkları sürücülere taciz ve darp suçlamasında bulunarak "Ya para verirsin ya da şikayet ederim" tehdidinde bulunuyor.
Sürücü kadını araçtan indirmek istediği anda ise, arkadan takip eden başka bir araç yaklaşıyor. İçinden inen şahıslar sürücüyü darp ederek parasını gasp edip hızla olay yerinden uzaklaşıyor.
ŞANLIURFA, GAZİANTEP VE DİYARBAKIR DİKKAT!
Bir sosyal medya kullanıcısı, Gaziantep-Mersin otobanında seyir halindeyken yolun sağında ve solunda otostop çeken kadınları görüntüleyerek dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Paylaşımında özellikle Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır, Adana ve Mersin’de yaşayan vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurguladı.
Şanlıurfa ve çevre illerden Adana ile Mersin’e tatil ya da gezi amacıyla giden çok sayıda vatandaş bulunuyor. Sürücülerin bu güzergâhta olası dolandırıcılık ve gasp girişimlerine karşı tedbirli olmalı.