İSTANBUL- İstanbul’un Silivri ilçesinde 6.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü İstanbul’un Silivri ilçesi olan 6.2 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.
Saat 12.49'da meydana gelen depremin derinliğini AFAD 6.99 kilometre olarak duyurdu. Deprem çevre illerden de hissedildi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya konuya ilişkin yaptığı açıklamada AFAD'ın saha çalışmalarına başladığını duyurdu.
Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinde şu mesajı paylaştı:
"İstanbul Marmara Denizi Silivri’de 6.2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili olarak, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."
#DEPREM
Büyüklük:6.2 (Mw)
Yer:Marmara Denizi - [23.16 km] Silivri (İstanbul)
Tarih:2025-04-23
Saat:12:49:10 TSİ
Enlem:40.86 N
Boylam:28.24444 E
Derinlik:6.92 km
Detay:https://t.co/yDybZf2bx3@afadbaskanlik @trthaber @anadoluajansi