Şanlıurfa'dan kaçış başladı!

Yaz daha başlamadan termometreler 35 dereceyi gördü, Şanlıurfalılar çareyi serin kaçış rotalarında buldu; kent sessizliğe büründü.

5

Türkiye’nin en sıcak şehirlerinden biri olan Şanlıurfa’da yaz henüz tam anlamıyla başlamadan termometreler alarm vermeye başladı. Hava sıcaklığının 35 dereceye ulaşmasıyla birlikte vatandaşlar, çareyi serin bölgelere kaçmakta buldu.

Özellikle hafta sonunu fırsat bilen Şanlıurfalılar, sabahın erken saatlerinden itibaren kentten ayrılarak serin noktalara yöneldi. 

Kent merkezinde güneşin altında yürümek bile zor hale gelirken, sokaklar sabah saatlerinde neredeyse boş kaldı.

Şanlıurfalıların en çok tercih ettiği kaçış noktaları arasında doğal güzellikleriyle öne çıkan Halfeti ve Bozova, piknik alanları ile kamp yapılabilecek serin doğa köşeleri yer alıyor.