Ticaret Bakanlığı, çocuk güvenliğini tehdit eden bir ürünü daha piyasadan çekiyor. Ticaret Bakanlığı'nın Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi’ne (GÜBİS) bir bebek taşıma ürünü daha eklendi.
Bakanlık, piyasada satışı yapılan "Duux" marka bir bebek kangurusunun bağlama sisteminde güvenlik sorunu bulunduğunu belirterek ürünün hem satışını yasakladı hem de toplatılmasına karar verdi.
Yapılan açıklamada, söz konusu kangurunun bağlama sistemindeki yetersizlik nedeniyle kullanıcılarda yaralanmalara yol açabileceği vurgulandı. Tespit üzerine ürün, GÜBİS listesine alınarak kamuoyuyla paylaşıldı.
Bakanlık tarafından yapılan bilgilendirmede, “Tüketicilerin güvenliği önceliğimizdir. Bu kapsamda, piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri sonucu güvensizliği tespit edilen ürünler sistem üzerinden ilan edilmektedir” denildi.
GÜBİS NEDİR?
GÜBİS (Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi), ülkemizdeki yetkili denetim kuruluşlarının piyasa gözetimi faaliyetleri kapsamında güvensiz olduğu tespit edilen ürünlerin kamuoyuna açıklandığı bir platformdur. Tüketicilerin bu sistem üzerinden riskli ürünler hakkında bilgi sahibi olması sağlanmakta.