Şanlıurfa’da düğün konvoyunda bunu yapan yandı! 180 bin lira ceza…

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın Meclis’e sunduğu yeni kanun teklifiyle, tüm Türkiye dahil Şanlıurfa’da düğün konvoylarında köprü, tünel, viyadük ve otoyollarını kapatarak trafiği engelleyen sürücülere 180 bin lira para cezası uygulanacak, ehliyetleri 120 gün geri alınacak.

5

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, trafik güvenliğini artırmaya yönelik hazırlanan 36 maddelik yeni bir kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunduklarını açıkladı.

Yeni yasa tasarısına göre; asker uğurlama, düğün gibi gerekçelerle köprü, tünel, viyadük ve otoyol gibi kritik noktalarda trafik akışını engelleyen sürücülere 180 bin lira para cezası uygulanacak. Aynı zamanda bu sürücülerin ehliyetleri 120 gün süreyle geri alınacak ve araçları da trafikten men edilecek. 

Şanlıurfa’da da düğün konvoylarında köprü, tünel, viyadük ve otoyollarını kapatarak trafiği engelleyen sürücülere 180 bin lira para cezası uygulanacak ve ehliyetleri 120 gün geri alınacak.

YERLİKAYA: ZAMANLA YARIŞTIĞI GERÇEĞİNİ UNUTMAMALIYIZ

Bakan Yerlikaya yaptığı açıklamada, trafik güvenliğini doğrudan etkileyen bu tür olayların önüne geçmek için caydırıcı adımlar attıklarını belirterek, “Ambulansların can taşıdığını ve zamanla yarıştığı gerçeğini unutmamalıyız. Bugün yol vermediğimiz ambulans, yarın bizi ya da çok sevdiğimiz birini hastaneye yetiştirmeye çalışabilir.” ifadelerini kullandı.