Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın geçtiğimiz yıl başlattığı "gece müzeciliği" uygulaması bu yaz daha da genişliyor. 1 Haziran - 1 Ekim tarihleri arasında Türkiye genelinde 27 müze ve ören yeri, geceleri de kapılarını ziyaretçilere açık tutacak.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, yaz aylarında artan sıcaklıklar nedeniyle tarihi mekânları gece serinliğinde gezmek isteyenler için yeni bir deneyim sunulduğu belirtildi. Ay ışığı altında, binlerce yıllık tarih yeniden canlanırken, özel ışıklandırmalarla dramatik bir atmosfer yaratılan müzeler ve ören yerleri, ziyaretçilerini adeta zaman yolculuğuna çıkaracak.
ZİYARET SAATLERİ DEĞİŞKENLİK GÖSTERİYOR
Gece müzeciliği kapsamında her mekânın ziyaret saatleri farklılık gösterecek. Örneğin, Efes Ören Yeri saat 23.00’e kadar gezilebilecek. Nemrut Ören Yeri ise güneş doğarken ziyaretçilerini ağırlayacak; kapılar saat 04.00’te açılıyor.
ŞANLIURFA'DA İKİ MÜZE GECELERİ AÇIK
Şanlıurfa’da da gece müzeciliği kapsamında iki önemli müze ziyaretçilerini bekliyor. Şanlıurfa Müzesi ve Haleplibahçe Mozaik Müzesi her akşam saat 21.00’e kadar gezilebilecek
0 Yorum