reklam alanı

Sınıfta kaldık: Şanlıurfa’da her 50 kişiden sadece 1’i gitti!

TÜİK verilerine göre 2023-2024 sezonunda Şanlıurfa’daki tiyatro seyirci sayısı açıklandı. Türkiye’nin en genç ve nüfus yoğunluğuna sahip illerinden biri olan Şanlıurfa’da, her 50 kişiden yalnızca biri tiyatroya gitmeyi tercih etti, tiyatro ilgisi beklenenden düşük kaldı.

Sınıfta kaldık: Şanlıurfa’da her 50 kişiden sadece 1’i gitti!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nden aldığı verilerle 2023-2024 tiyatro sezonuna dair istatistikleri paylaştı. 

TÜRKİYE GENELİNDE SALON SAYISI ARTTI

Ülke genelinde tiyatro salonlarının sayısı geçen sezona göre yüzde 26,9 artarak 1025’e ulaştı. Bu salonlardaki toplam koltuk kapasitesi ise 431 bin 631 olarak kaydedildi. Tiyatro türleri, Devlet Tiyatroları, özel tiyatrolar, belediye tiyatroları, üniversite tiyatroları ve sivil toplum kuruluşu tiyatroları olarak sınıflandırıldı.

ŞANLIURFA’DA SEYİRCİ SAYISI ŞAŞIRTTI

Rakamlar, özellikle genç nüfusuyla öne çıkan ve 2 milyonun üzerinde nüfusa sahip Şanlıurfa için dikkat çekici bir tablo ortaya koydu.

Verilere göre, Şanlıurfa’da geçtiğimiz sezon toplam 40 bin 44 kişi tiyatro izledi. Kentte 9 tiyatro salonunda toplam 5 bin 818 koltuk bulunurken, seyirci sayısının nüfusa oranla oldukça düşük kalması dikkat çekti. Şanlıurfa’da, her 50 kişiden yalnızca biri tiyatroya gitmeyi tercih etti.

ŞANLIURFA’DA TİYATRO TÜRLERİNE GÖRE SEYİRCİ SAYISI

Devlet tiyatroları: 13 bin 914 izleyici

Belediye tiyatroları: 22 bin izleyici

Özel tiyatrolar: 4 bin 530 izleyici

Şanlıurfa’da en çok ilgi gören tiyatro etkinlikleri belediye bünyesinde düzenlenen gösteriler olurken, özel tiyatrolara ilginin görece düşük kaldığı görüldü.

Sınıfta kaldık: Şanlıurfa’da her 50 kişiden sadece 1’i gitti!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.