reklam alanı

Şanlıurfa sanayisinde deprem!  Birer birer kapanıyorlar...

Şanlıurfa’da tekstil sektöründe son dönemde birçok fabrikanın kapanması, kent ekonomisinde endişe yarattı. FLO’nun OSB’de tahsis edilen 100 dönümlük araziyi geri verdiği iddiası durumu daha da kritik hale getirdi.  Ne yerel yönetimler ne de OSB yetkilileri bu duruma dair açıklama yapmazken, işsizliğin hızla arttığı kentte kapanan fabrikalar, sosyal sorunları ve göçü derinleştiriyor.

Şanlıurfa sanayisinde deprem!  Birer birer kapanıyorlar...

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) son aylarda dikkat çeken bir hareketlilik yaşanıyor. Ancak bu hareketlilik üretimden değil, kapanan fabrikalardan kaynaklanıyor. Özellikle tekstil sektöründe faaliyet gösteren çok sayıda işletme son altı ayda faaliyetlerini durdurdu.

Şanlıurfa’da özellikle son 6 ayda tekstil sektöründe faaliyet gösteren birçok fabrika kepenk indirdi. Kentte istihdamın bel kemiğini oluşturan tekstil fabrikalarının birer birer kapanması, yerini giderek büyüyen bir belirsizliğe bırakıyor. Üstelik bu sadece tekstille sınırlı değil. Ayakkabı üreticileri de Şanlıurfa’dan çekilme sinyalleri veriyor.

FLO 100 DÖNÜMLÜK ARAZİYİ GERİ VERDİ İDDİASI

Bu tabloyu doğrular nitelikteki son gelişme ise FLO’dan geldi. Şanlıurfa’da hali hazırda faaliyet gösteren fabrikasıyla yüzlerce kişiye iş imkanı sağlayan FLO, OSB’de yeni bir fabrika kurmak üzere tahsis edilen 100 dönümlük araziyi sessiz sedasız iade ettiği iddia edildi. Geri adımın gerekçesi ise henüz kamuoyuna açıklanmış değil.

FABRİKALAR KAPANIYOR, AMA NEDENLERİ ARAŞTIRILMIYOR

Tüm bu gelişmeler, kamuoyunda “Şanlıurfa OSB’de neler oluyor?” sorusunu gündeme getiriyor. Ancak bu sorunun peşine düşen, net yanıt arayan ya da kamuoyunu bilgilendiren bir açıklama henüz yapılmış değil. Ne yerel yöneticilerden ne de sanayi bölgesi yönetiminden kapsamlı bir bilgilendirme geldi.

KENT EKONOMİSİ VE İSTİHDAM BÜYÜK RİSK ALTINDA

Şanlıurfa gibi işsizlik oranlarının yüksek olduğu bir kentte, her kapanan fabrika sadece ekonomik değil, aynı zamanda sosyal bir sorunu da derinleştiriyor. Yüzlerce kişi işsiz kalırken, aileler geçim derdine düşüyor, gençler göç yollarına bakıyor.

Şanlıurfa sanayisinde deprem!  Birer birer kapanıyorlar...

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.