reklam alanı

Dünyaca ünlü otomobilde güvenlik alarmı: 450 bin araç geri çağrıldı

Dünya genelinde otomobil pazarında önemli bir paya sahip olan Japon otomotiv devi Toyota, güvenlik gerekçesiyle 450 binden fazla Tundra ve hibrit modelini ücretsiz onarım için geri çağırdı.

Dünyaca ünlü otomobilde güvenlik alarmı: 450 bin araç geri çağrıldı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya genelinde otomobil pazarında önemli bir paya sahip olan Japon otomotiv devi Toyota, teknik arızalar nedeniyle yaklaşık 450 bin Tundra ve Tundra hibrit model araç için geri çağırma kararı aldı.

 Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’nin (NHTSA) yürüttüğü inceleme sonrası alınan bu karar, güvenlik standartlarının sağlanması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Toyota, özellikle sağlamlık ve dayanıklılığıyla bilinen modelleriyle Türkiye pazarında da yüzde 51 büyüme kaydetmişti. Ancak son dönemde otomobil sektöründe artan geri çağırma haberleri Toyota’yı da gündeme taşıdı. 2025 yılının ilk çeyreğinde Tesla 72, Ford 63 ve BMW 36 araç geri çağırmasıyla dikkat çekerken, Toyota’nın Tundra modeliyle yaptığı bu kapsamlı çağrı sektörde geniş yankı uyandırdı.

Ecoportal.com'da yer alan detaylarda onarım ücretsiz olacak ve kablo demeti konnektörlerinde herhangi bir korozyon varsa o da değiştirilecek.

2022 model üretimlerin de detaylı şekilde incelenmesi gerektiği belirtildi.  Ayrıca, kablo demeti konnektörlerinde korozyon tespit edilmesi halinde parçalar yenilenecek.

Bununla birlikte Toyota’da farklı modellerde başka teknik arızalar da rapor edildi. 2024-2025 Tacoma modellerinde fren sisteminde sorunlar yaşanırken, araçların çamur ve kir birikimine karşı hassas olduğu görüldü. 2024 model Rav4 ile 2025 Lexus NX’te ise gevşek cıvatalar nedeniyle ön tekerleklerin ayrılma riski ortaya çıktı. İki nesil Corolla Hybrid modellerinde ise yazılım kaynaklı fren pedalında sertleşme problemleri yaşandığı bildirildi.

GERİ ÇAĞIRILANLAR MARKALAR 

Geri çağrılan modeller şu şekilde sıralandı:

2022-2025 Toyota Tundra

2022-2025 Toyota Tundra Hibrit

Dünyaca ünlü otomobilde güvenlik alarmı: 450 bin araç geri çağrıldı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.