reklam alanı

Bakan Şimşek açıkladı: Üreticiye, ihracatçıya, KOBİ’ye yeni kredi paketleri geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, finansmana erişimde geçici bir sıkılık yaşandığını belirterek, ekonomik konjonktüre ve sektör ihtiyaçlarına göre üreticiye, ihracatçıya, KOBİ'ye yeni destek paketlerinin devreye alınacağını söyledi.

Bakan Şimşek açıkladı: Üreticiye, ihracatçıya, KOBİ’ye yeni kredi paketleri geliyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, özel sektörün finansman sorunlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

 Finansmana erişimde geçici bir sıkılık yaşandığını dile getiren Şimşek, "Ekonomik konjonktür ve sektörlerin ihtiyaçlarına göre yeni destek paketlerini hızla devreye alacağız" dedi.

Dünya gazetesinde yer alan habere göre ihracatçılara sağlanan reeskont kredi limitinin 13 kat artırıldığını, Eximbank sermayesinin ise 4 katına çıkarıldığını belirten Şimşek, 2024 yılı için 49 milyar dolarlık ihracat finansmanı sağlandığını, 2025 hedefinin 52 milyar dolar olduğunu vurguladı.

Çiftçi ve esnafa sağlanan desteklere de dikkat çeken Şimşek, “Çiftçimizin kullandığı kredilerde her 10 liralık maliyetin 7 lirasını, esnaf ve ihracatçılarımızın kredilerinde ise her 10 liranın 5 lirasını biz karşılıyoruz” dedi.

YENİ DESTEK PAKETİ

KOBİ’lere yönelik desteklerin süreceğini belirten Bakan, halen yürürlükte olan 15 farklı Hazine destekli kefalet paketiyle toplam 114 milyar TL’lik finansmanın sağlandığını söyledi. 

Mart ayında bunun 50 milyar TL’si ihracatçı KOBİ’lere, yakın dönemde açıklanan 30 milyar TL’lik yeni paket ise imalatçı KOBİ’lere yönlendirildi.

Yeni nesil teşvik programlarına da değinen Şimşek, “Önceliğimizi ülkemizin kapasite açığı olan sektörlere yönlendiriyoruz. YTAK, Hit-30 ve yeni nesil yatırım teşvikleriyle üretmek isteyen herkesin yanında olacağız” ifadelerini kullandı.

 

Bakan Şimşek açıkladı: Üreticiye, ihracatçıya, KOBİ’ye yeni kredi paketleri geliyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.