reklam alanı

Çiftçi: Gazetecilerin öldürülmediği bir dünya diliyorum

ABB Genel Başkan Yardımcısı Celal Çiftçi, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında ”Gazetecilerin öldürülmediği güvenli bir dünya diliyorum” dedi.

Çiftçi: Gazetecilerin öldürülmediği bir dünya diliyorum

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anadolu Basın Birliği (ABB) Genel Başkan Yardımcısı Celal Çiftçi, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Çiftçi, mesajında Gazze’de görev başında yaşamını yitiren gazetecileri rahmetle anarak uluslararası topluma çağrıda bulundu.

ÇİFTÇİ: UMARIM HİÇBİR GAZETECİ HABER İÇİN CANINI VERMEK ZORUNDA KALMAZ

Çiftçi, gazetecilerin güvenliğinin sağlanması için daha güçlü önlemler alınması gerektiğini belirterek “Gazetecilik, gerçeği aramak, halkı doğru bilgilendirmek ve hesap sorulmasını sağlamak demektir. Umarım bir gün gelir ki, hiçbir gazeteci haber için canını vermek zorunda kalmaz. Gazetecilerin ölüdürülmediği, güvenli bir dünya diliyorum. Özellikle çatışma bölgelerinde görev yapan muhabir, kameraman ve fotoğrafçıların fiziki güvenliği hayati önem taşıyor. Devletler, uluslararası kuruluşlar ve ilgili taraflar, gazetecilere yönelik hedef almayı sonlandıracak adımları acilen atmalıdır,” dedi.

“ONLARIN GÜVENLİĞİ SAĞLANMADAN GERÇEK HABERİN DÜNYAYA ULAŞMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR”

Gazetecilerin kamuoyunun haber alma hakkını koruyan en önemli meslek gruplarından biri olduğunu belirten Çiftçi, “Gazeteciler, kamuoyunun haber alma hakkını koruyan en önemli meslek gruplarından biridir. Onların güvenliği sağlanmadan gerçek haberin dünyaya ulaşması mümkün değildir. Hayatını kaybeden meslektaşlarımızı saygıyla anarak ailelerine ve basın camiasına başsağlığı diliyorum” dedi. 

ANADOLU BASIN BİRLİĞİ’NDEN SOMUT ADIMLAR

Anadolu Basın Birliği, Çiftçi’nin çağrısını bir dizi girişimle desteklemeyi planladığını açıkladı. Bu kapsamda; gazetecilere yönelik eğitim programları, koruma protokolleri ve uluslararası iş birlikleriyle ilgili çalışmaların sürdürüleceği bildirildi.

Çiftçi: Gazetecilerin öldürülmediği bir dünya diliyorum

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.