Eğitim konserleri için bu kez Şanlıurfa’ya geliyorlar

Kurulduğu günden bugüne kadar yaklaşık 900 ilçe ve köy okuluna giderek eğitim konserleri veren İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçılarından oluşan Anadolu Yaylı Çalgılar Topluluğu bu kez Şanlıurfa’ya geliyor. “Onlar bize gelemiyorsa, biz onlara gideriz” cümlesiyle yola çıkan topluluk, 19 -25 Ekim tarihleri arasında Şanlıurfa’nın Harran ve Siverek ilçelerine bağlı merkez ve köy okullarında eğitim konserleri gerçekleştirecek.

Eğitim konserleri için bu kez Şanlıurfa’ya geliyorlar

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İZMİR- İzmir Devlet Senfoni Orkestrası keman sanatçısı, yazar Gündüz Öğüt’ün kurduğu Anadolu Yaylı Çalgılar Topluluğu kurulduğu günden bugüne kadar 20 yılda ülke genelinde 900 civarında ilçe ve köy okullarına giderek eğitim konserleri gerçekleştirdi.

“Onlar bize gelemiyorsa, biz onlara gideriz” cümlesiyle yola çıkan topluluk, bugüne kadar Muş, Ağrı, Ardahan dahil Anadolu’nun farklı coğrafyalarındaki çocuklarla buluştu. 

Anadolu Yaylı Çalgılar Topluluğu bu kez Şanlıurfa’ya geliyor.

İlk kez Harran ve Siverek okullarına gidecek olan topluluk sanatçıları Gündüz Öğüt (keman), Beste Arıkan (keman), Buse Çarklı (viyola), Başak Yalçın (viyolonsel) toplam 32 okuldaki öğrencilere eğitim konserleri verecek.

Topluluk kurucusu Öğüt, şunları söyledi:

“Aylar süren görüşmeler, yazışmalar, planlama ve hazırlıklardan sonra Harran ve Siverek’teki öğrencilerle buluşacak olmaktan dolayı çok heyecanlı ve mutluyuz. Bayrağımızın dalgalandığı, tek bir çocuğumuzun olduğu her yer Devlet Sanatçıları olarak bizlerin görev yerimiz ve konser salonumuzdur. Harran ve Siverek’teki binlerce öğrencimiz yaşamlarında ilk kez çok sesli müzik dinleyecekler, çalgılarımızla tanışacaklar. Eminiz birbirinden kıymetli pek çok anı ve dostluklarla döneceğiz.” 

 

HARRAN VE SİVEREK’TE EĞİTİM KONSERVİ VERİLECEK OKULLAR:

Harran Ortaokulu, Harran, İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu, Atatürk İlkokulu, Koyunluca Lisesi, Koyunluca İlkokulu ve Ortaokulu, Gökçe İlk-Ortaokulu, Demirli İlk-Ortaokulu, Kaymaklı İlk-Ortaokulu, Damlasu İlk-Ortaokulu, Yedikardeş İlk-Ortaokulu, Gazlıkuyu İlk-Ortaokulu, Yenidoğan İlk-Ortaokulu, Yaygılı İlk-Ortaokulu, Duran İlk-Ortaokulu, Cepkenli İlk-Ortaokulu, Siverek İleri Ortaokulu, Siverek Şehit Cuma İbiş İlkokulu.

Eğitim konserleri için bu kez Şanlıurfa’ya geliyorlar

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.