Tasarruf paketi açıklayan isim kamuda çift maaşı savundu

Hükümetin tasarruf paketini açıklayan isimlerden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kamu çalışanlarına çift maaş verilmeye devam edileceğini söyledi. Yılmaz, “Biz bu maaşları vermeyelim dersek kamuyu zarara sokuyoruz” dedi.

Tasarruf paketi açıklayan isim kamuda çift maaşı savundu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA- Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, geçen hafta ‘kamuda tasarruf paketi’ programını açıklamıştı.

Tasarruf tedbirleri kapsamında kamuda çift maaş döneminin sona ereceği belirtilmişti: “Kamu çalışanlarının yönetim kurulu ücretlerine sınırlama getiriyoruz. Sadece bir yerden yönetim kurulu ücreti alınabilecek, ücretlere üst sınır getireceğiz.”

Yılmaz, dün akşam katıldığı televizyon programında kamu çalışanlarının çift maaş almaya devam edeceğini söyledi.

İkinci maaşın verilmemesi durumunda kamunun zarara uğradığını öne süren Yılmaz, şunları söyledi:

“Diyelim ki bir tane kamu görevlisi, kamunun iştiraki olan bir bankada görev yapıyor. Kamu ortak olduğu için kamuya belli bir yönetim hakkı oluşuyor. Bunu hiç almayalım dediğinizde kamuyu bu sefer zarara uğratmış oluyorsunuz. Yani bankada kalmış oluyor. Şöyle çözdük bunu, orada görevlendirilen kamu görevlisi belli bir limit içerisinde maaş alabilsin sadece. Maaşı kadar olmaz, daha düşük olur. Bir YPK (Yüksek Planlama Kurulu) kararı vardı geçmişte, kamu görevlileri için sınır koyan. Onunla bağlantılı bir limit olacak ve çok yüksek bir rakam olmayacak bu. Ama onun üstünde aldığını da bütçeye kaydedeceğiz. Yani diyelim 200 bin lira yönetim kurulunda kamu hakkı var, bunun 50 bin lirasını almış olacak. Bunun üstündeki rakam, mesela 150 bin lira bütçeye gidecek. Genel bütçemize gelir olarak kaydedilmiş olacak.”

Tasarruf paketi açıklayan isim kamuda çift maaşı savundu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.