Şanlıurfa dahil 14 ilde alarm verildi! Dev operasyonlarda çok sayıda gözaltı var

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Şanlıurfa dahil 14 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik düzenlenen “KALKAN-22” operasyonları yapıldığını ve bu operasyonlarda çok sayıda organizatör gözaltına alınırken yüzlerce göçmen yakalandı.

Şanlıurfa dahil 14 ilde alarm verildi! Dev operasyonlarda çok sayıda gözaltı var

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA- İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Göç İdaresi Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı koordinesinde Şanlıurfa dahil 14 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik “KALKAN-22” operasyonları yapıldığını açıkladı.

Emniyet ekipleri tarafından Kocaeli merkezli Kayseri, Manisa, Mersin, Eskişehir, Isparta, İstanbul ve Uşak’ta göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik düzenlenen operasyonlar sonucu 25 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. 25i de tutuklandı. Ayrıca bu operasyonlarda 86 Düzensiz Göçmen yakalandı.

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucunda ise göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik düzenlenen operasyonda 7 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalanırken bunlardan 4’ü tutuklandı. Ayrıca yapılan operasyonda 106 düzensiz göçmen yakalandı.

Son olarak Ankara merkezli Bursa, Adana, Gaziantep ve Şanlıurfa’ da göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda 8 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. Bunlarda 8’i de tutuklandı.

14 ilde yapılan operasyonların genelinde toplamda 40 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalanırken, bunlarda 37’si tutuklandı. Diğer 3’ünün ise işlemleri devam ediyor.

Ayrıca operasyonlarda suçta kullanıldığı tespit edilen 14 araç ve çok miktarda dövize el konuldu. 

Operasyonlarda yakalana düzensiz göçmenler ise İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi ve sınır dışı işlemleri başlatıldı.

Şanlıurfa dahil 14 ilde alarm verildi! Dev operasyonlarda çok sayıda gözaltı var

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.