Togg'a konkordato şoku: 22 yıllık dev fabrika iflasın eşiğinde! Konkordato ilan etti

TOGG, Tübitak ve Bilişim Vadisi gibi önemli marka ve kurumlara ar-ge desteği veren ROBO Otomotiv’in konkordato ilan ettiği öğrenildi.

Togg'a konkordato şoku:  22 yıllık dev fabrika iflasın eşiğinde! Konkordato ilan etti

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KOCAELİ- Fabrikası Gölcük’te bulunan, başta otomotiv sektörü olmak üzere birçok sektöre Endüstriyel Otomasyon konusunda hizmet veren, TOGG, Tübitak ve Bilişim Vadisi gibi önemli marka ve kurumlara ar-ge desteği veren ROBO Otomotiv’in konkordato ilan ettiği öğrenildi. Otomotiv alanının öncü şirketlerinden ROBO’nun aldığı bu karar sektörde şok etkisi yarattı.

2002 yılında bir grup deneyimli Elektrik-Elektronik Mühendisinin fikirlerine dayanılarak temelleri atılan, 2006 yılında da resmen kurulan teknoloji devi ROBO’dan kötü haber geldi.

Başta otomotiv olmak üzere birçok sektöre endüstriyel otomasyon hizmeti veren, onlarca mühendis ve yüzlerce teknikerin çalıştığı ROBO, ekonomik zorluklar nedeniyle Kocaeli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin kapısını çaldı.

MAHKEME RESMEN DUYURDU: KONKORDATO İLAN EDİLDİ

ROBO‘nun konkordato talebini değerlendiren mahkeme, dev firmaya üç ay süreyle geçici mühlet tanıdı. Kocaeli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, dev firmanın 9 Mayıs 2024 tarihi itibariyle konkordato kapsamında olduğunu bildirdi. Uzman isimler Ali Karakaş, Barış Küçük ve Hafiz Coşkun firmaya geçici konkordato komiseri olarak atandı.

KAYNAK: SANAYİ GAZETESİ

Togg'a konkordato şoku: 22 yıllık dev fabrika iflasın eşiğinde! Konkordato ilan etti

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.