Ne Karaköprü ne Haliliye ne de Eyyübiye! Şanlıurfa’nın ilçesinde konut fiyatları dudak uçuklattı, ilçede evi olan yaşadı!

Şanlıurfa'nın ilçelerinde konut fiyatları adeta dudak uçuklattı. Son bir yılda yaşanan artışlar, özellikle Birecik'i zirveye taşıdı. Endeksa'nın verilerine göre, Birecik'te metrekare birim fiyatları 16 bin 319 TL'ye ulaşarak Şanlıurfa'nın merkez ilçelerini geride bıraktı.

Ne Karaköprü ne Haliliye ne de Eyyübiye!  Şanlıurfa’nın ilçesinde konut fiyatları dudak uçuklattı, ilçede evi olan yaşadı!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa'da satılık konutların fiyatları Nisan ayında rekor seviyelere ulaştı. Endeksa'nın verilerine göre, konutların metrekare satış fiyatları son bir yılda yüzde 53 arttı. Şanlıurfa'da satılık konutların ortalama fiyatı 2 milyon 423 bin 412 TL'ye yükselirken, ortalama geri dönüş süresi ise 13 yıl olarak kaydedildi. Ortalama satılık konut büyüklüğü ise 171 metrekare olarak belirlendi.

BİRECİK’TE FİYATLAR DUDAK UÇUKLATTI

Karaköprü'de ortalama metrekare fiyatı 14.583 TL, Haliliye'de 9 bin 961 TL ve Eyyübiye'de ise 8 bin 774 TL iken Birecik'te bu fiyat 16 bin 319 TL'ye ulaşarak zirveye yerleşti. Bu durum, ilçedeki satılık evlerin ortalama fiyatını da 2 milyon 275 bin 273 TL'ye yükseltti.

ŞANLIURFA'DA ORTALAMA GERİ DÖNÜŞ SÜRESİ 13 YIL

Şanlıurfa ilinde satılık konutların ortalama metrekare birim fiyatı Nisan 2024 sonu itibarıyla 14.172 TL. Aynı özelliklere sahip satılık konutların geri dönüş yani amortisman süreleri 13 yıl seviyelerinde.

ŞANLIURFA'DA KONUT FİYATLARI EN FAZLA ARTAN İLÇELER

Ortalamalara bakıldığında Nisan 2024 sonu itibarıyla konut için Şanlıurfa ilinde en fazla değer kazanan ilçeler sırasıyla Akçakale, Siverek, Viranşehir, Karaköprü, Haliliye oldu.

ŞANLIURFA'DA KONUT FİYATLARI EN AZ ARTAN İLÇELER

Ortalamalara bakıldığında Nisan 2024 sonu itibarıyla konut için Şanlıurfa ilinde en az değer kazanan ilçeler sırasıyla Eyyübiye, Birecik, Haliliye, Karaköprü, Viranşehir oldu.B

 

 

Ne Karaköprü ne Haliliye ne de Eyyübiye! Şanlıurfa’nın ilçesinde konut fiyatları dudak uçuklattı, ilçede evi olan yaşadı!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.