Japon Deprem Uzmanı Moriwaki Şanlıurfa'da gördüğü konutlardan yaptırıyor

Geçtiğimiz aylarda Şanlıurfa’ya gelen Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, Sismik İzolatörlü Paykent Uydu Konutlarını ziyaret ederek incelemelerde bulunmuştu. Yoshinori Moriwaki, Urfa’da gördüğü konutların temelleri atılırken, Türkiye’de sağlam bina yapmak istediklerini kaydetti.

Japon Deprem Uzmanı Moriwaki Şanlıurfa'da gördüğü konutlardan yaptırıyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA- Japon İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki geçtiğimiz aylarda Şanlıurfa'ya gelerek Sismik İzolatörlü Paykent Uydu Konutlarında incelemelerde bulunmuştu.

Yoshinori Moriwaki proje danışmanlığını yaptığı, Anadolu Yakası’nın ilk ve tek sismik izolatörlü konut projesinin temeli İstanbul’un Sancaktepe ilçesinde atıldı.

Yoshinori Moriwaki temel atma töreninde yaptığı açıklama şu ifadelere yer verdi:

"2011'de Japonya'da çok büyük bir deprem oldu. Aynı sene Van'da deprem oldu. Benim seminerlerim başladı. 13 yıldır devamlı yapıyorum. 1999 depreminde söyleniyordu, 'Deprem insan öldürmez, bina öldürür' diye. Türkiye'de güvenilebilir sağlam bina yapmak istiyoruz. Bunu Japon Konutlar ismi takılarak yapılması ve bu işi iyi yapmak isteyen bir şirket var Okan Hocaoğlu'nun şirketi. Bunun için İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Fatih hoca araya girdi ve tanıştırdı. Bu konutlar tamamen güvenilebilir bina, sismik izolatör de kullanılıyor. 2018'den sonra sağlam bina olabilir ama şiddetli depremde hasarı olabilir. Bu sistemle hiç sıkıntı olmayacak."

Japonya’daki depremle birlikte ulusal basının gündeminde görüşlerine sık sık yer verilen Japon Deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Şanlıurfa’daki Paykent Satış Ofisi’nde 8.2 büyüklüğündeki deprem esnasında izolatörlü ve izolatörsüz konut arasındaki farkı test etmişti. 

Japon Deprem Uzmanı Moriwaki Şanlıurfa'da gördüğü konutlardan yaptırıyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.