Reklam Alanı

NİÇİN İBADET EDERİZ?

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

İnsan, sadece bedenden oluşan bir varlık değildir. İnsan denen varlık ruh, akıl, kalp, his, duygu, sevgi gibi manevi duygular ile de donatılmıştır.Beden, kan, et, irin, kemik gibi şeylerden oluşur. Bu maddi boyutu. Bir de yukarı da dile getirdiğimiz gibi, manevi yönü ile birlikte oluşan bir varlık.  Bu duyguları olumlu yönde besleyen yegane hareket ise ibadettir.

Nedir ibadet?

Başta namaz olmak üzere, Kutsal kitaplarda emredilen ilahi emirlerin tümüne ibadet diyebiliriz. Dinimizde en önemli ibadet ise, ergenlik çağına varmış, tüm Müslümanların günde beş vakit namaz kılmaları farz kılınmıştır. 

Nasıl ki, bu bedenin yeme ve içmeye ihtiyacı var ise, manevi yönümüzü de besleyen temel gıda ibadetler ve bu ibadetlerin şahı  olan namaza ihtiyaç vardır.

İbadet sayesinde, bu beden güçlü olur. İbadet ile mutlu olur insan. 

İbadet etme yetisine sahip,  tek varlık insandır.

İnsanı diğer varlıklardan üstün kılan özellik de Gine ibadettir. İnsan, ibadet sayesinde erefül mahluk olur. Kainatın efendisi olur. İbadet ile cennete layık bir varlık oluruz. 

Üstad, bu konuda şöyle der :"İsdidatlarını inkişaf ettiren ibadettir, meyillerini temyiz ve tenzih ettiren ibadettir, emellerini tahakkuk ettiren ibadettir, fikirlerini tevsi ve intizam altına alan ibadettir, şeheviye ve  gadabiye kuvvelerini had altına alan ibadettir, zahiri ve batini uzuvları ve duygularını kirleten tabiat paşalarını izale eden ibadettir, insanı, mukadder olan kemalatını yetiştiren ibadettir.. "

Der. 

İbadet ile ilahi aşka kavuşuruz. Bu aşk ile insan yeryüzünde özgür olur. Tüm sahte Tanrılar ı elinin tersi ile geri çevirir.

Ve der ki, ben ancak bu şekilde" "Sultanı" buldum. Başka gayrı istemem.

Kalın selametle...

NİÇİN İBADET EDERİZ?
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.