Farklı lezzet arayanlara! Kebabı hiç böyle denediniz mi?

Birçok kebap çeşidinin maharetli ellerde pişirilmesi ile damaklarda unutulmayan lezzetler bırakan Güneydoğu Anadolu mutfağı farklı lezzetleriyle ön plana çıkmaya devam ediyor. Ocak başı kültürünün yaygın olduğu bölgede iddialı kebapların arasında giren, meyve ile etin buluştuğu bu farklı lezzet, kendine has pişirme tekniği ve sunumuyla farklı lezzetler arayanların beğenisine sunuluyor.

Farklı lezzet arayanlara! Kebabı hiç böyle denediniz mi?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güneydoğu Anadolu'nun sofralara yeni bir boyut, tat ve görünüm katan tariflerinden, etle meyvenin buluşmasına tanıklık edeceğiniz farklı bir tarif: Yeni Dünya Kebabı. Meyveler her ne kadar tatlılarla özdeşleştirilse de Güneydoğu Anadolu bölgesinin zengin yemek kültürünün geçmişten bugüne gelen geleneksel tariflerinde, kebaplarda, tencere yemeklerinde ve kavurmalarda da sıklıkla kullanıldıklarını görürüz. Lezzetleriyle kebapların birbiriyle yarıştığı bölgeye ait bir yemek olan Yeni Dünya Kebabı, farklı lezzet arayanlar için oldukça ilgi çekici bir seçenek olacaktır. 

İçeriğindeki malzemeleriyle oldukça besleyici olan Yeni Dünya Kebabının asıl tadı, ekşi-tatlıyı bir arada barındıran yeni dünya çeşidiyle yapıldığında çıkar. Damaklarda hafızalara kazınan bir iz bırakacak kuvvette olan bu yemek evde de kolaylıkla yapabileceğiniz bir yemek çeşididir.

Nasıl Yapılır?

Yeni dünyalar yıkanıp sapları koparılarak bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesilir. İçindeki çekirdekler çıkarılır. Kebap için kıyma karabiber ve tuz iyice yoğurulur. İkiye bölünen yeni dünyanın bir yarısı şişe yerleştirilir ortaya kıyma avuçta sıkılıp ceviz boyutunda yuvarlanıp yeni dünyanın içine yerleştirilir. Ardından yen dünyanın diğer yarısıda şişe geçirilir. Bu şekilde yeni dünyalar ile kıyma şişlere geçirildikten sonra mangal ateşinde her tarafı eşit pişecek şekilde pişirilir.

Bu şekilde dizilen yeni dünya kebabı fırında da pişirilebilir.

Şanlıurfa ve Gaziantep mutfağının sevilen tatlarından olan bu kebabı yeni dünyaların zamanı geçmeden mutlaka deneyin.

Video Kaynak: @ikicirtikhanek

 

Farklı lezzet arayanlara! Kebabı hiç böyle denediniz mi?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.