Borç batağındaydı! Böbreğini satacakken altın tozuyla dolandırıldı

Şanlıurfa’da evli ve iki çocuk babası olan Abdullah Yaşar, pandemi döneminde kumar bataklığına düşüp yüklü miktarda borca girdi. Bursa’ya çalışmaya giden Yaşar, borcunu ödeyemeyince karısı boşanma davası açtı. İnternette gördüğü ilan sonrası böbreğini satmaya karar veren Yaşar’ın başına gelmeyen kalmadı. Son olarak altın tozuyla dolandırılan Yaşar, hayatının altüst olduğunu söyledi.

Borç batağındaydı! Böbreğini satacakken altın tozuyla dolandırıldı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA- Şanlıurfa’da 4 yıl önce pandemi döneminde iddia ve şans oyunları nedeniyle 350 bin ila 400 bin TL arası borca giren ve bu borcu ödemek için böbreğini satmaya kalkışan evli ve iki çocuk babası Abdullah Yaşar’ın başına gelmeyen kalmadı. 

37 yaşındaki Yaşar’ın anlattıklarına göre, pandemi döneminde edindiği borç için ailesini Şanlıurfa’da bırakarak Bursa’ya gidip burada kuryelik yaparak borcunu ödemeye çalıştı. Ancak borcunu ödeyemeyince karısı boşanma davası açtı ve ayrıldı.

Bunun üzerine çıkar yol olarak böbreğini satmaya karar veren Yaşar, bir siteye ilan verdi. Verdiği ilandan günler sonra kendisini ‘Ali’ olarak tanıtan bir şahıs Yaşar’ı arayarak zengin bir tanıdığı olduğunu ve 3 milyon TL karşılığında böbreğini alacaklarını söyledi. 

 

BÖBREK YERİNE ALTIN 

Aramadan birkaç gün sonra tekrar kendisini arayan Ali isimli şahıs, böbreği başka yerden bulduklarını bu nedenle ondan böbrek almayacaklarını söyledi. Daha sonra ailesine kavuşmak için kendisine yardım edeceğini belirtti. Kuzeninin gömü ararken bir miktar toz altın bulduğunu söyleyen şahıs, bu altını satacak birini bulduğu takdirde parayı kendisine vereceğini söyledi. 

Bunun üzerine yaşar Antalya’da bir arkadaşının aracılığıyla tanıştığı İsmail ile anlaşarak altın satmaya karar verdi. Yaklaşık olarak 700 gram toz altından ilk numuneyi alarak eriten İsmail ve Abdullah, 24 ayar altın olduğunu görünce geri kalan altını da almak için ‘Ali’ isimli şahsın yanına geldi. 

 

600 BİN TL BORÇ 

Geri kalan altın tozunu almak için bir arkadaşından 600 bin TL borç aldığını aktaran Abdullah Yaşar, daha sonra altını alarak yola çıktıklarını dile getirdi. O anları anlatan Yaşar şu ifadelere yer verdi:

“Parayı verip altını aldıktan sonra İsmail ile birlikte Antalya’ya doğru yola çıktık. Ali yolda beni aradı ve köye gideceği için telefonunun çekemeyebileceğini söyledi. Daha sonra Antalya’ya varınca ulaşmaya çalıştım ancak telefonu kapalıydı. Altını gidip erittiğimizde ise demir çıktı.” 

Bir umutla borcumu bitirip ailesinin yanına dönmek için bunları yaptığını söyleyen Yaşar, “600 bin lira borcun altına girdim. İşimden ve ailemden de oldum, bir umudum vardı o da gitti. Şimdi nasıl yapacağım bilmiyorum. Çaresizim, mağdur oldum, gerekenin yapılmasını diliyorum” dedi.

Borç batağındaydı! Böbreğini satacakken altın tozuyla dolandırıldı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.