Sadece coğrafi açıdan değil; kültürü, tarihi ve renkli dil ve dinlere ev sahipliği yapıyor olmasıyla da birbirine komşu olan Gaziantep ve Şanlıurfa bir kez daha kıyaslandı.
AK Parti, cumartesi günü aday tanıtım toplantısı düzenledi. Toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Zeynel Abidin Beyazgül, Gaziantep için de mevcut başkan Fatma Şahin'in aday olduğu açıklandı. Toplantıda Antep, Urfa'ya kıyasla yine fark yarattı. Antep'ten giden coşkulu kalabalık salonda sloganları ve Antep atkılarıyla dikkatleri üzerine çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu coşkuya duyarsız kalmayarak "Antep, Gazi'yi unutma... Baklavalar nire?" diyerek esprili bir yaklaşımda bulundu. Sahneye Fatma Şahin davet edildiğinde ise birebir kendisiyle sohbet etti.
Şanlıurfa'nın ise toplantıda Antep'e göre coşkusu biraz daha eksik kaldı. Toplantıda başlayan bu fark Antep'te de devam etti.
Toplantının ardından kente havayolu ile dönen Fatma Şahin, havaalanından itibaren coşkuyla karşılandı. Daha sonra kurulan platformdan kendisini karşılayanlara seslenen Fatma Şahin'e, "Başkan, başkan" sloganları ile karşılık verildi.
Barış güvercinlerinin uçurulduğu ve adeta mitinge dönen karşılama ve sevgi gösterisi Urfalıları kıskandırdı.
![]()
Havalimanından Gazi şehre beni karşılamaya gelen Gaziantepliler'den Allah razı olsun. Siz beni mutlu ettiniz, Allah da sizi etsin.