Urfa’da yıkılan 70 yıllık tarihi lisenin anıları yeni binada yaşayacak

Akçakale'de 70 yıl önce inşa edilen lise binası yıkılarak yerine 32 derslik yeni bina inşaatına başlandı. Yeni binada 1500 öğrencinin eğitim alacağı öngörülüyor. Yapılan yatırım ile Akçakale'de eğitim kalitesinin yükselmesi bekleniyor.

5

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde uzun süredir yeni lise binası olmaması dolayısıyla şehir dışına gitmek zorunda kalan yüzlerce öğrenci, bundan böyle nitelikli lise olarak inşaa edilecek bu lisede eğitim görecekler.  İlçede büyük bir ihtiyacı karşılayacak olan Yeni binanın yapılması ile birlikte, öğrencilerin daha modern ve ferah bir ortamda eğitim görmesi sağlanacak.

TARİHİ BİNANIN ANILARINI YENİ BİNADA YAŞATACAĞIZ

Yıkılan tarihi lise binası, Akçakale'nin önemli bir samp-img width='1.33' height='1' layout='responsive'esiydi. Binada eğitim gören öğrenciler, binanın yıkılmasıyla birlikte yaşadıkları anıların yok olmasından dolayı üzüntü duyuyor. Ancak, yeni lise binasının yapımında tarihi binanın anılarını yaşatacak unsurlara yer verilmesi bekleniyor. Bu sayede, öğrenciler hem modern bir ortamda eğitim görecek hem de tarihi binanın anılarını yaşatacağı bildirildi.

Yeni binanın yapılması, Akçakale'de büyük bir memnuniyetle karşılandı. İlçe halkı, yapılan yatırımın eğitime olan katkısından dolayı yetkililere teşekkür etti.