Şanlıurfa’daki erkekler dikkat: Erkekleri hedef alıyorlar, sakın bu tuzağa düşmeyin

Şanlıurfalılar dikkat sosyal medya tuzağına düşmeyin. Son zamanlarda artan dolandırıcılık vakalarına bir yenisi eklendi. Dolandırıcılar, Instagram gibi popüler sosyal medya platformları üzerinden erkekleri hedef alıyor. İlk etapta samimi bir sohbetle başlayan dolandırıcılar, ilerleyen süreçte kurbanlarını çıplak fotoğraflarla tehdit ederek büyük miktarlarda para talep ediyor.

Şanlıurfa’daki erkekler dikkat: Erkekleri hedef alıyorlar, sakın bu tuzağa düşmeyin

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA- Türkiye'de son dönemlerde artan sosyal medya dolandırıcılığı vakalarıyla sarsılıyor. İnternetin gücüyle birlikte, dolandırıcılar yeni taktikler geliştirerek masum insanları kandırmak için ellerinden geleni yapıyor. Son yaşanan olay ise, Instagram gibi popüler bir sosyal medya platformu üzerinden kurbanlarını hedef alan bir dolandırıcılık şebekesinin ortaya çıkmasıyla dikkatleri üzerine çekti.

Dolandırıcılar, genellikle erkekleri hedef alarak işe koyuluyor. İlk adım olarak, sahte profiller oluşturarak kurbanlarını kandırmaya çalışıyor. Masum bir sohbetle başlayan bu süreç, hızla tehlikeli bir hal alıyor. Dolandırıcılar, kurbanlarına kendilerini güvende hissettirerek onların güvenini kazanmaya çalışıyorlar.

Ancak asıl tehlike, sohbet ilerledikçe ortaya çıkıyor. Dolandırıcılar, kurbanlarını kandırıp çıplak fotoğraflarını paylaşmaya ikna ettikten sonra, tüm oyunlarını ortaya koyuyor. Fotoğrafları kullanarak kurbanlarına tehditler savuruyor ve büyük miktarda para talep ediyorlar.

ÇETE ÇÖKERTİLDİ

Instagram’dan tanımadıkları erkeklere mesaj gönderip, sohbeti ilerleten sonrasında çıplak fotoğraflarını alıp şantaj yapan çete çökertildi. 32 kişiyi 1.5 milyon lira dolandıran 35 kişiden 18'i tutuklandı.

4 ilde düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda gözaltına alınan 35 şüpheliden 18'i tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, sosyal medya üzerinden dolandırıcılık yapan 2 şebekeye yönelik çalışma başlattı.

Şebekelerden birinin üyelerinin, iletişime geçtikleri kişilere müstehcen fotoğraflar gönderdiği, sonrasında bu görsellerin çocuklara ait olduğunu söyleyerek tehdit ettikleri 32 kişiyi yaklaşık 1,5 milyon lira dolandırdığı tespit edildi. Diğer şebekenin üyelerinin de ürün satma vaadiyle 15 kişiden 1,5 milyon lira haksız kazanç sağladığı belirlendi.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 18'i çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklandı, 17'si ise serbest bırakıldı.

 

Şanlıurfa’daki erkekler dikkat: Erkekleri hedef alıyorlar, sakın bu tuzağa düşmeyin

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.