Reklam Alanı

FUTBOL VE İKLİM KRİZİ

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Geçtiğimiz hafta sonu Fenerbahçe-Galatasaray derbisi, tüm Türkiye'yi futbola kilitleyen bir heyecana sürükledi. Sosyal medya, takımların galibiyetlerini kutlayan, rakiplere küfreden, hatta "FETÖ yapılanması" olarak gördükleri Galatasaray'ı suçlayan mesajlarla doldu. Bu coşkuya kapılanlar, sanki dünyanın geri kalanı yokmuş gibi, ağza alınmayacak laflar savurdular.

Fakat bu futbol tutkunlarının çoğunun, dertleri ve hayalleri sadece futboldan ibaret. Dünyadaki gelişmelere karşı duyarsızlaşmışlar, çevreye, doğaya ve insanlığın geleceğine dair en ufak bir endişeleri yok gibi görünüyor. Bu insanlar, dünyayı kasıp kavuran iklim krizi hakkında en ufak bir bilgiye sahip değiller.

Yapay iklim krizi üzerinden insanlığı yeniden dizayn etme planı çerçevesinde başlatılan pandemi, yeni bir krizle daha derinleştirilecek. Hayatı durduran bu plan kapsamında, aşı olmayanlara zorla aşı yaptırılacak, aşı olmak istemeyenler evlerine hapsedilecek. 2020'de yaşadığımız pandemi kabusu, daha sert uygulamalarla tekrar karşımıza çıkacak.

Peki bu futbolseverler, zihinlerinin ucundan bile geçemeyen bu tehditlere karşı ne kadar duyarlı? Birleşmiş Milletler'in dayattığı iklim krizi anlaşmaları ve bu anlaşmalarla dünyadaki tüm devletleri dize getiren çalışmalar hakkında ne kadar bilgi sahipler? Mecliste görüşülen ve yakında çıkması beklenen İklim Krizi Kanunu'nu takip ediyorlar mı? Bu kanunun gıda krizine yol açacak sorunları nasıl çözeceklerini düşünüyorlar?

Artık kendinize gelin! İnsanlık yok edilmek, hayat durdurulmak isteniyor! Çocuklarınızın geleceği, sizin geleceğiniz tehdit altında! Futbola ayırdığınız kıymetli zamanınızı, iklim krizinin yol açacağı felaketlere de ayırın. Kendinizi, hayattan, dünyadan ve dünyanın sorunlarından bu kadar uzaklaştıramazsınız!

İstanbul'da düzenlenen iklim krizi mitingine gösterilen ilgi oldukça azdı. Peki, futbola gösterdiğiniz çabayı bu miting için neden harcamadınız? 

Unutmayın, futbol sadece bir oyundur. Hayatı ve geleceği kurtarmak için harekete geçmek hepimizin görevidir!

FUTBOL VE İKLİM KRİZİ
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.