Star Wars Mardin'de! Mardin semalarında ve tarihi sokaklarında 'Star Wars' evreni

Halil Altındere'nin 'Motherland / Anayurt' isimli kişisel sergisi Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi-Dilek Sabancı Galerisi'nde açıldı. Bu kapsamda sanatçı Altındere'nin hazırladığı video sosyal medyada gündem oldu. Görüntüler sosyal medya kullanıcıları tarafından yoğun ilgi gördü ve kısa sürede milyonlar tarafından izlendi.

Star Wars Mardin'de! Mardin semalarında ve tarihi sokaklarında  'Star Wars' evreni

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MARDİN- Sanatçı Halil Altındere'nin 'Motherland / Anayurt' isimli kişisel sergisi, Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi-Dilek Sabancı Galerisi'nde açıldı.

Sergi, sanatçı Halil Altındere'nin 1990'ların sonundan bu yana kendine has, sarkastik diliyle ortaya koyduğu yerleştirme, heykel, video, fotoğraf, tuval ve neonlardan oluşan seçkisinden oluşuyor.

Ayrıca kurumlar, sınırlar, kimlikler, savaşlar, teknolojiler, gelenekler, gelecekler, popüler kültür ve alt kültürleri ele alan 36 eserle birlikte, son iki yılda yapay zeka yardımıyla, robotik örme tekniğiyle üretilen, militarist ikonografiye sahip halıları ve sergiye özel olarak üretilen ve ilk kez Mardin'de görülecek bir animasyona yer veriyor.

Mardin'de doğan sanatçı Halil Altındere, hazırladığı 'Star Wars' evreninin Mardin'de yaptığı gezinti videosu ile izleyenleri görülmemiş bir yolculuğa çıkarıyor.

Sosyal medyada gündem olan görüntülerde Mardin semalarında ve şehrin tarihi sokaklarında 'Star Wars' savaşçıları dolanıyor.

Video sosyal medyada büyük beğeni toplarken sanatçının kişisel sergisi ise 10 Haziran 2024'e kadar açık kalacak.

Star Wars Mardin'de! Mardin semalarında ve tarihi sokaklarında 'Star Wars' evreni

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.