Coşkun: MB tahminleri tekliflerimizin makuliyetini doğrulamıştır

Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, Merkez Bankasından gelen enflasyon tahmininin yüzde 22,3'ten yüzde 58'e çıkarıldığı ve piyasa ve fiyat istikrarının 2025 yılında sağlanacağı açıklaması üzerine bir değerlendirmede bulundu. Coşkun, söz konusu açıklamanın Memur-Sen’in 2024 ile 2025 yılları için verdiği tekliflerin makuliyetini doğruladığını ifade etti

Coşkun: MB tahminleri tekliflerimizin makuliyetini doğrulamıştır

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkez Bankası (MB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, yıl sonu enflasyon tahmininin 2023 yılı için yüzde 22,3’ten yüzde 58’e, 2024 yılı için ise yüzde 8,8’den yüzde 33’e güncellendiğini açıkladı. 

MB’den enflasyon tahminlerine dair gelen açıklamaya ilikin Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun da yazılı bir açıklama yaptı.

Memur-Sen’in yıllardır yüzde 5 olarak sabit tutulan enflasyon hedefinin piyasa verilerinden uzak olduğuna ve temmuz ayında gerçekleşen fiyat artışlarının enflasyonu tetikleyeceğine ve sabit gelirlileri olumsuz etkileyeceğine dair açıklamasını hatırlatan Coşkun,açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Merkez Bankası yılsonu enflasyon tahminini; 2023 yılı için %22,3’ten 35,7 puan artışla %58’e, 2024 yılı için %8,8’den 24,2 puan artışla %33’e güncellemiştir.

Memur-Sen olarak; Merkez Bankasının yıllardır sabit tuttuğu %5 enflasyon hedefinin piyasa verilerinden uzak olduğunu, Temmuz ayında gerçekleşen fiyat artışlarının enflasyonu tetikleyeceğini ve sabit gelirlileri olumsuz etkileyeceğini açıkça ifade etmiştik.

Bu çerçevede; 2024 yılında oluşacak enflasyon gerçeğini göz önünde bulundurarak, enflasyonun kamu görevlileri üzerindeki etkisini en aza indirmek için 2024 yılında 3’er aylık dönemler itibariyle teklifte bulunmuş, enflasyon kaynaklı kayıp yaşanmaması için Refah Payının verilmesi gerektiğinin altını çizmiştik.

Nitekim bugün Merkez Bankası’nın “piyasa ve fiyat istikrarının 2025 yılında sağlanacağı” açıklaması, Memur-Sen’in 2024 yılı için 3’er aylık, 2025 yılı için 6’şar aylık dönemler itibariyle toplamda %110 artış içeren Toplu Sözleşme Teklifinin haklılığını doğrulamış, makuliyetini ispatlamıştır.

Kamu İşvereni, Memur-Sen’in haklı ve doğru teklifini görmeli, güncellenen enflasyon beklentilerini dikkate almalı ve enflasyon tehdidini ortadan kaldırmak için Refah Payını içeren teklifle Toplu Sözleşme masasına gelmelidir.”

BİHA

Coşkun: MB tahminleri tekliflerimizin makuliyetini doğrulamıştır

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.