Eğitimci Aydın: YKS tercihinde yüzde 25 ek kontenjan ciddi bir avantaj

YKS tercih klavuzu ve kontenjanlarının erişime açılmasıyla birlikte üniversite tercihi süreci başladı. 8 Ağustos’a kadar devam edecek ve öğrencilerin en önemli dönüm noktalarından biri olan tercih süreci konusunda önemli uyarılarda bulunan Aydınlar Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Said Fethi Aydın da, tercih sürecinin zorlu bir süreç olduğuna dikkat çekmekle birlikte, Urfa'nın da aralarında olduğu deprem bölgesine ek kontenjan getirilmesini ciddi bir avantaj olduğunu belirtti.

Eğitimci Aydın: YKS tercihinde yüzde 25 ek kontenjan ciddi bir avantaj

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÖSYM’nin Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)  tercih kılavuzu ve kontenjanlarını 27 Temmuz tarihinde erişime açmasıyla resmen başlayan tercih süreci devam ediyor. Üniversite hayalleri kuran 
adaylar, 8 Ağustos tarihlerine kadar tercihlerini yapabilecek.

Aydınlar Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Said Fethi Aydın da tercih sürecinde öğrencilere ve ailelerine önemli tavsiyelerde bulundu.

AYDIN: TERCİHLER YAPILIRKEN BAŞARI SIRALAMALARI KISTAS OLARAK ALINACAK
Urfa'nın yerel televizyon kanallarından Güneydoğu TV'ye konuşan Aydın, tercih klavuzunun yayınlandığını ve üniversite tecihinin basit bir tercih olmadığını vugulayarak, "Tercih yapılırken puana bakılmaz. Bunu öncelikle bir anlayalım. Tercihler yapılırken başarı sıralamaları kıstas olarak alınacak. Bu bölüm geçen sene kaç bin öğrenci aldı? Bu şekilde tercihler yapılacak. Başarı sırası odaklıyız. Puan değişir, ama başarı sırası değişmez" hatırlatmasında bulundu.

"TERCİHLER, EN AZ SINAV KADAR ZORLU SÜREÇLERDİR"
Aydın tercihin önemine dikkat çekmek adına, "Tercih kaderdir. İnsanlar kaderini tercih ediyor. Gideceğin üniversite, gideceğin şehir, gideceğin bölüm, yapacağın iş senin kaderin oluyor. O anlamda öyle kolay karar verilebilecek bir olay değil. En az sınav kadar zorlu süreçlerdir. O yüzden ince eleyip sık dokumak lazım ve acele etmemek lazım" ifadelerini kullandı.

"KESİNLİKLE OKUNMAYACAK, GİDİLMEYECEK OLAN BÖLÜM YA DA BÖLÜMLER YAZILMASIN"
Öğrencilere ve velilerine tercihler yapılırken kesinlikle okunmayacak, gidilmeyecek olan bölüm ya da bölümlerin yazılmaması uyarısında bulunan Aydın, sebebi konusunda da şunları söyledi:

"Tercihler yapılırken kesinlikle ve kesinlikle okunmayacak, gidilmeyecek olan bölüm ya da bölümler yazılmasın. Sebebi de şu: Eğer yazılıp tercih yapılırsa ve çocuk eğer gitmezse bir sonrakisini OBP dediğimiz Orta öğretim başarı puanı yarı yarıya kalıyor. Bu da bir sonraki sene bu öğrencinin minimum 150, ya da 200 bin kişinin arkasına atılması demektir. Bu anlamda baştan savma tercihler yapılmamasını öğrencilerimize öneriyoruz. Kesinlikle ve kesinlikle tekrar söylüyorum ehil olan insanlardan ve uzman insanlardan tavsiye ve destek almalarını rica ediyoruz."

"YÜZDE 25 EK KONTENJAN OLAYI CİDDİ BİR AVANTAJ"
Aydın ayrıca yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı Urfa'nın aralarında bulunduğu deprem illerine tanınan yüzde 25 ek kontenjanın öneminin altını çizerek, şunları dile getirdi:

"Bir de bildiğiniz gibi üzülerek söylüyoruz. Asrın felaketini yaşadık bu sene. Ölen insanlarımıza Allah'tan rahmet, kalanlara da sabırlar diliyoruz. Rabbim bir daha böyle bir şeyi milletimize yaşatmasın inşallah. Ülkemize, devletimize zeval vermesin. Bu asrın felaketinden kaynaklı olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla memleketimiz için çok güzel bir gelişme yaşandı. Olumsuz şeylerin bazen olumlu yansımaları da olabiliyor. Yüzde ek 25 kontenjan olayı. Bu çok ciddi bir avantaj. Bu avantajı inşallah kullanacağız. Biz bunun farkındayız. Bugün ya da yarın yerleştirme kılavuzu açıklanacak. Depremzede öğrencilere ek olarak girdikleri yerde depremden etkilendikleri yerde, eğer deprem bölgesi ise, kendi illerinde bulunan üniversiteler için kendi şehirlerindeki üniversitelerin her bir bölümüne yüzde 25 ek kontenjan hakkı tanındı. Bu çok çok ciddi bir avantaj ve öğrencilerimiz bu avantajı inşallah bizimle kullanacaklardır. Bunu kesinlikle es geçmeyeceğiz. Burada tercih yaptığımız öğrencilerimiz için. İnşallah sonuçlar özelde Şanlıurfa'mız için genelde de memleketimize hayırlı uğurlu olsun.".

GAZETE İPEKYOL

Eğitimci Aydın: YKS tercihinde yüzde 25 ek kontenjan ciddi bir avantaj

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.