Hatay'da depremzelerin bu akşamki menüsü Urfa'dan!

Asrın felaketini geride bıraktığımız 6 aydan bu yana sahada yemek ikramında bulunan İnsani Destek ve İyilik Derneği'nin bu akşamki menüsü Şanlıurfalı Samak Ailesinin desteği ile depremzedelere ulaştırıldı. Dernek, Gazeteci Cengiz Aksan koordinesinde günde bin kişinin yemek ihtiyacını karşılamaya devam ediyor.

Hatay'da depremzelerin bu akşamki menüsü Urfa'dan!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HATAY- Aralarında Şanlıurfa'nın da bulunduğu 11 ili etkileyen asrın felaketinin üstünden 6 ay geçti.

Bölgeyi yeniden ayağa kaldırmak için çalışmalar sürerken, Gazeteci Cengiz Aksan koordinesindeki İnsani Destek ve İyilik Derneği de hayırseverlerin katkısıyla depremzedelere her gün sıcak yemek ikramında bulunuyor. 

6 AYDIR SAHADA ÜCRETSİZ YEMEK İKRAMI

Hatay merkezdeki spor salonu yerleşkesinde hizmet yürüten dernek, depremin 4'üncü gününden bu yana aylardır kazanlarını kaynatmaya devam ediyor. Günde bin kişiye yemek ikramında bulunuluyor. Yerleşkeye giden depremzedelere ayrıca kahvaltı ve öğle yemeği ikramı da yapılıyor.

MOBİL ARAÇLARLA DAĞITIM

İlk günlerde ulaşım problemi nedeniyle de yalnızca yerleşkede dağıtım yapan dernek artık yemekleri mobil araçlarla mahalle mahalle gezerek de depremzedelere dağıtıyor. Özellikle yardımların ulaşmadığı mahalle ve sokaklar belirlenerek her haneye yemek ulaştırılmaya çalışılıyor. Yemekler de Hataylı aşçılar tarafından bölge halkının damak zevkine göre yapılıyor. 

URFALILAR DESTEĞİNİ ESİRGEMİYOR

Kendileri de depremzede olmalarına rağmen Şanlıurfa'dan çok sayıda hayırseverin Hatay'a destek eli uzattığı biliniyor. Eyyübiye Belediyesi, Şanlıurfalı iş insanları ve hayırseverlerin ilk günden bu yana olan katkısı sürüyor. Bugün depremin 6'ncı ayında da dernekteki akşam yemeği menüsü Şanlıurfalı Samak Ailesinin desteği ile hazırlandı. 

HİÇ İHTİYAÇ KALMAYANA KADAR BÖLGEDELER
 

Ağır kayıplar veren ve hala yaraların sarılmaya çalışıldığı Hatay'da özellikle bayramların ardından bölgede ilk günden yana hizmet yürüten bir çok yardım kuruluşunun merkezlerine geri döndüğü öğrenildi. İnsani Destek ve İyilik Derneği ise kazanlarını kaynatmaya devam ediyor. Öyle ki dernek, ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarının haricinde Hatay'da en uzun süre kalan sivil toplum kuruluşu... 

Yemek dağıtımının yanı sıra su, erzak ve alışveriş kartı dağıtımları da yapan derneğin hedefi ise kapasitesini artırmak. Giden yardım kuruluşlarının da yükünü sırtlanan dernek, hayırseverlerin de desteği ile ekipman sayısını artırıp daha çok depremzedeye ulaşmak istiyor. 

Koordinatör Gazeteci Cengiz Aksan, hizmetlerinin süreceğinin altını çizerek "Kendi imkanlarımız ve hayırseverlerin katkıları ile buradayız. Hiç ihtiyaç kalmaya kadar da burada kalmayı istiyoruz. Kapımız herkese açık. Kazanlarımız depremzedeler için kaynamaya devam edecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Allah bir daha böyle acılarla ülkemizi sınamasın" dedi.

BİHA

Hatay'da depremzelerin bu akşamki menüsü Urfa'dan!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.