Halfeti ve Birecik Gaziantep’e bağlanmak istiyor: ‘Referandum yapılsın’

Şanlıurfa Birecik ve Halfeti ilçelerinin Gaziantep’e bağlanması için İçişleri Bakanlığı’na dilekçe yazan Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bilgin, referandum yapılmasını istiyor.

Halfeti ve Birecik Gaziantep’e bağlanmak istiyor: ‘Referandum yapılsın’

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazete Duvar'dan Fatma Keber imzalı haberde, Şanlıurfa’nın fıstık üretimi açısından en önemli ilçelerinden olan Birecik, Şanlıurfa’dan ayrılarak Gaziantep’e bağlanmak istiyor. Konuyu gündeme getiren Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saadettin Bilgin, Halfeti’nin de aynı şeyi istediğini belirtiyor. 

Birecik’in Gaziantep’e bağlanması için uzun zamandır girişimlerde bulunan Bilgin, konuyu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya iletti. Bilgin, bakana dilekçe yazarak 'Birecik ve Halfeti'nin Gaziantep'e bağlanması’ talebinde bulundu.

Bilgin, 2018 yılında da aynı taleple Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir mektup gönderdiğini ancak Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Peltek’in girişimleriyle dilekçesini geri çektiğini aktardı.

Bu kez İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya dilekçe veren Bilgin, geçtiğimiz yıl da dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya aynı taleple dilekçe sunmuştu.

’80 YAŞINDAYIM, URFA’YA 3 YA DA 4 KEZ GİTTİM’

Bilgin, ‘neden Antep’e bağlanmak istediklerini’ şu sözlerle anlatıyor: “Antep bize daha yakın, ne olsa Antep’e gidiyoruz. Ben 80 yaşındayım ve 80 yıldır en fazla 3 ya da 4 sefer Urfa’ya gittim. Çünkü bizim işimiz Antep'te. Çocuklarımız, analarımız, kadınlarımız sabah kalkarlar, minibüse binerler Antep'e giderler, alışverişlerini yapıp gelirler. Hastaneye Antep’e giderler. Birecikliler, her şey için Antep’e gidiyor. Urfa buraya 90 kilometre, Antep ise 50 kilometre. Biz hastalarımızı Urfa’ya götürmek istediğimizde hastalarımız yolda resmen can çekişiyor.”

‘SAĞLIK BAKANLIĞI’NA DEFALARCA YAZDIK’

Özellikle sağlık hizmeti almak için Şanlıurfa yerine Gaziantep’e gitmeleriyle ilgili defalarca Sağlık Bakanlığı'na yazdıklarını aktaran Bilgin, “Biz dedik, bu hastaları Antep'e sevk edin ama ne yazık ki Antep'e sevk etmediler. Bakanlığa yazı yazdık, mektup yazdık, ‘hastalarımızı Urfa’ya değil Antep’e gönderin’ diye ama bakanlık bizi dikkate almadı” diyor.

Bilgin, Birecik başta olmak üzere iki ilçeden Gaziantep’e bağlanma konusunda kendisine çok fazla talep geldiğini belirterek “Halfeti ve Birecik’teki arkadaşlarımız diyorlar ki, ‘Antep'e bağlanalım, Urfa'dan bir yardım da alamıyoruz.’  Ayrıca Şanlıurfa, büyükşehir olduktan sonra her şey Birecik için daha kötü oldu. Çünkü eskiden Birecik Belediyesi kendi halinde çalışıyordu ama şimdi Şanlıurfa'ya bağlandığı için Şanlıurfa’ya da bakıyor. Bunun sıkıntısını da biz çekiyoruz. Bilecik kendi başına bırakılmış durumda” değerlendirmesinde bulunuyor. 

‘HALKA SORULSUN’

Birecik'te lokanta sahibi olan Ahmet Beğer de büyükşehir belediyesinin kendilerini yeterince önemsemediğini düşünenlerden. İlçenin gelişemediğini, hizmetin sınırlı ve yavaş olduğunu dile getiren Beğer, Gaziantep’e bağlanmalarının daha avantajlı olacağını söylüyor. 

“Bütün ihtiyaçlarımız için sorunlarımızı çözmek için Antep’e gidiyoruz” diyen Beğer, bu konunun halka sorulmasından yana: “Tabii büyüklerimiz daha iyi bilir bu konuları ama halka da sorulabilir, çoğunluk ne diyorsa biz de ondan yanayız” şeklinde konuşuyor.

Halfeti ve Birecik Gaziantep’e bağlanmak istiyor: ‘Referandum yapılsın’

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.