Naci Görür'den tedirgin eden uyarı: Depremlerde artış bekliyoruz

6 Şubat depreminin ardından bölgede sarsıntılar sürüyor. Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür dikkat çeken bir açıklamada bulundu. işte detaylar..

Naci Görür'den tedirgin eden uyarı: Depremlerde artış bekliyoruz

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

6 Şubat tarihinde yaşanan depremin ardından bölgede sarsıntılar ve artçı depremler hala devam ediyor. Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, bu durumu değerlendirdi ve önemli açıklamalarda bulundu.

 

LEVHA HAREKETLERİ ARTTI

Prof. Dr. Görür, 6 Şubat depremleri sırasında levha hareketlerinde bir hızlanma gözlemlediklerini belirtti. Arap levhasının Avrasya'ya doğru hareket etmesi sonucu Doğu Anadolu'nun sıkıştığına dikkat çekti. Bu sıkışma nedeniyle bölgede göreceli olarak artan depremlerin beklenilebileceğini ifade etti.

 

MALATYA DEPREMİ ARTÇI DEĞİL

Malatya'da meydana gelen depremleri artçı depremler olarak nitelendirmeyen Prof. Dr. Görür, bu depremlerin muhtemelen komşu ve bağımsız faylar nedeniyle oluştuğunu belirtti. Depremlerin, 6 Şubat depremlerinin oluşturduğu faylardan ziyade bağımsız faylar sebebiyle gerçekleştiğini açıkladı.

 

MALATYA DEPREMİNDEKİ OLASI YENİ FAYLAR

Son iki depremin hangi fay tarafından üretildiğini tespit edemediklerini ifade eden Görür, bu depremlerin belirli bir fayın kırılmış kesimleri veya komşu faylar nedeniyle meydana geldiğini düşündüğünü söyledi. Haritalarda çizilmemiş olmaları nedeniyle bu depremlerin hangi faya ait olduğunun belirsiz olduğunu dile getirdi.

 

CELAL ŞENGÖR'DE MARMARA DEPREMİ İÇİN UYARMIŞTI

Prof. Dr. Celal Şengör'ün beklenen Marmara depremi nedeniyle İstanbul'dan taşınacağına dair açıklamalarını değerlendiren Görür, Celal Şengör'ün bu söyleminin aslında halka farkındalık oluşturmak amacı taşıdığını ifade etti. Ayrıca İstanbul'un depreme hazır olmadığını ve İstanbulluların da kendilerini depreme hazırlayamadığını belirtti. Celal Şengör'ün bu uyarıyı İstanbul halkına hatırlatmak amacıyla yaptığını vurguladı.

 

BİHA 

Naci Görür'den tedirgin eden uyarı: Depremlerde artış bekliyoruz

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.