Hibe edilen trafo DEDAŞ ile site sakinlerini karşı karşıya getirdi

Şanlıurfa’da, vatandaştan hibe aldığı trafoyu yeni abonelere enerji sağlamak için kullandığı iddia edilen DEDAŞ, Basın Sitesi sakinlerinin tepkisin çekti.

Hibe edilen trafo DEDAŞ ile site sakinlerini karşı karşıya getirdi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) ile bu kez Basın Sitesi sakinleri sorun yaşıyor.

İddiaya göre, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan sitedeki trafoyu DEDAŞ, konut başı kurulu gücü hesaplayıp ‘yetersizdir’ diyerek yıllarca kabul etmedi. Daha sonra yüklenici firma ile anlaşan dağıtım şirketi, bu kez trafoyu hibe olarak kabul etti.

DEDAŞ'ın, Basın Sitesi’nde hibe edilen trafoyu site dışındaki yeni abonelere enerji sağlamak için kullandığı iddiası site sakinleri ile kurumu karşı karşıya getirdi.

Yaklaşık 250 konutluk kapasitesi bulunan trafodan site dışındaki binalara enerji hattı çektiği ileri sürülen DEDAŞ, Basın Sitesi sakinlerinin tepkisini çekti.

Basın Sitesi Yöneticisi İbrahim Halil Şeker, DEDAŞ’ın kendilerini mağdur ettiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Dicle Elektrik A.Ş.'nin, yeni yapılan konutlara enerji sağlamak için yeni yatırım yapmak yerine, eski, hibe yoluyla vatandaştan edindiği trafoyu kullanmak istemesi ve bu zorbalığına devletin güvenlik güçlerini de alet etmesi kabul edilemez. Örneğin dün gece saat 01.00'den sabah 07.00'ye kadar elektriğimiz yoktu. Hangi devirde yaşıyoruz. Dicle Elektrik, önce bizim elektriğimizi düzenli versin."

Dağıtım şirketinin, sitelerindeki hibe ettikleri trafodan tüm mahalleye elektrik sağlayamayacağını belirten Şeker, “Böyle keyfi bir tutuma tüm site sakinleri karşı. Ancak karşımıza polisi dikip, istediğimizi yaparız diyen bir şirkete karşı, başta Sayın Valimiz Hasan Şıldak olmak üzere, milletvekillerimizi, AK Parti İl Başkanımızı ve tüm siyasi parti temsilcilerimizi, DEDAŞ'ın bu keyfi tutumuna dur demeye davet ediyoruz" dedi.

Hibe edilen trafo DEDAŞ ile site sakinlerini karşı karşıya getirdi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.