Şanlıurfa’da DSİ'nin taşan derelerle ilgili ihalesi 18 Eylül’de

DSİ 15. Bölge Müdürlüğü, geçen martta yaşanan sel felaketinde taşan kent merkezindeki Sırrın ve Cavsak derelerinin tahribatının giderilmesi ve olası taşkınların önüne geçilmesine yönelik projenin ihalesinin 18 Eylül’de gerçekleştirileceğini duyurdu.

Şanlıurfa’da DSİ'nin taşan derelerle ilgili ihalesi 18 Eylül’de

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Devlet Su İşleri (DSİ) 15. Bölge Müdürlüğü, Şanlıurfa’da 14-15 Mart’taki yoğun yağmurların ardından taşan Sırrın, Cavsak ve Karakoyun derelerinde taşkın kontrol tesisleri yapılması için proje çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, Sırrın ve Cavsak derelerindeki taşkın kontrol tesislerinin yapım ihalesinin 18 Eylül’de gerçekleştirileceği kaydedildi. Karakoyun Deresi’ndeki taşkın kontrol tesislerinin yapım ihalesi hazırlıkları ise devam ediyor.

Yapılacak çalışmalarla üst havzalarda tersin bentleri ve sel kapanları yapılarak üst havzalardan malzeme taşınımı engellenecek ve suyun enerjisi azaltılacak. Ayrıca şehir içindeki köprüler tek gözlü olarak yenilenecek, gerekli yaya geçişleri yapılacak. Ferforje korkuluklarla birlikte yapılacak emniyetli, estetik yapılar ile şehir merkezine görsellik ve önemli katkılar sağlanacak.

Şanlıurfa’da DSİ'nin taşan derelerle ilgili ihalesi 18 Eylül’de

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.