YKS Sınavı ve Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları, 18 Temmuz 2023 tarihinde, Yerleştirme sonuçları ise 19 Ağustos 2023 tarihinde ÖSYM tarafından açıklandı.

5

Sınav sonuçlarına göre, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında Türkiye'deki üniversitelere yaklaşık 898.024 öğrenci yerleştirilecek.

YKS sonuçları, ÖSYM'nin internet sitesinden ve mobil uygulamasından öğrenilebiliyor. Sonuçlar, TYT, AYT ve YDT olmak üzere üç farklı oturum için ayrı ayrı açıklanıyor.

TYT puanı ile öğrenci alan programlara yerleştirme, TYT puanı ve YKS puanı ile öğrenci alan programlara yerleştirme ve YDT puanı ile öğrenci alan programlara yerleştirme olmak üzere üç farklı şekilde yapılıyor.

TYT puanı ile öğrenci alan programlara yerleştirme, TYT puanı sıralamasına göre yapılır. YKS puanı ile öğrenci alan programlara yerleştirme, TYT puanı ve YKS puanı sıralamasına göre yapılır. YDT puanı ile öğrenci alan programlara yerleştirme, YDT puanı sıralamasına göre yapılır.

YKS sonuçları, üniversite adayları için önemli bir dönüm noktası. Sonuçlar, adayların üniversite tercihlerini yapmalarını ve geleceklerini şekillendirmelerini sağlayacak.