Türkiye, Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda Şampiyon Oldu

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası finalinde Sırbistan'ı 3-1 yenerek şampiyon oldu.

Türkiye, Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda Şampiyon Oldu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Brüssel'de bulunan Paleis 12 Spor Salonu'nda oynanan final maçında Filenin Sultanları, setleri 25-22, 19-25, 25-18 ve 25-21 kazandı.

Türkiye, böylece Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda tarihinde ilk kez şampiyon oldu. A Milli Takım, 2023 FIVB Milletler Ligi'nde de şampiyon olmuştu.

Maçtan sonra açıklamalarda bulunan Filenin Sultanları'nın kaptanı Eda Erdem Dündar, "Bu şampiyonluk, bizim için çok önemli. Yıllardır bu şampiyonluğun hayalini kuruyorduk. Nihayet başardık. Çok mutluyuz." dedi.

Maçtan sonra konuşan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ise, "Bu şampiyonluk, Türk voleybolunun tarihi bir başarısıdır. Filenin Sultanları, tüm Türkiye'yi gururlandırdı." ifadelerini kullandı.

Maç boyunca etkili bir oyun sergileyen Türkiye, ilk seti 25-22 kazandı. İkinci sette ise Sırbistan, daha iyi bir oyun ortaya koydu ve seti 25-19 kazanarak durumu 1-1'e getirdi.

Üçüncü sette ise Filenin Sultanları, yeniden üstünlüğü ele geçirdi ve seti 25-18 kazandı. Dördüncü sette ise iki takım da çekişmeli bir mücadele sergiledi. Setin son bölümünde daha etkili olan Türkiye, seti 25-21 kazanarak şampiyon oldu.

Türkiye, bu şampiyonlukla Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda tarihindeki ilk altın madalyayı kazandı. A Milli Takım, 2023 FIVB Milletler Ligi'nde de şampiyon olmuştu.

Türkiye, Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda Şampiyon Oldu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.